language

Upišite traženi pojam

Green BuzZg

Green BuzZg

Zagreb je grad koji je nevjerojatno isprepleten s prirodom. Vidljiva je ona u brojnim gradskim parkovima, u Zelenoj potkovi, u jezerima Bundek i Jarun te u zelenim površinama koje se nalaze raštrkane po cijelom gradu, dajući vedrinu zgradama i asfaltu.

Ova kombinacija urbanog područja i prirode kao da je savršena pozornica za lagano, ležerno i detaljno istraživanje, odnosno slow tourism. Ne znate kako? Pokazat će vam lokalci koji su pravi stručnjaci za postizanje onog balansa između gradske vreve i opuštenosti: sve će obaviti, istražiti i iskusiti, no uvijek će uzeti dovoljno vremena kako bi u potpunosti u tome uživali.

Zagreb je glavni grad Hrvatske, što znači da ovdje događanjima nikad kraja i da se, neovisno o godišnjem dobu, uvijek javljaju novi koncepti i uvode nove ideje. Ovdje ćete pronaći brojne muzeje i galerije, restorane i kafiće, koncertne dvorane i kazališta. Ipak, priroda će vam uvijek podariti neku smirenost, pokazat će vam kako cijeniti male stvari u životu, usporiti tempo i posvetiti se onome što radite i što vidite. Bilo da uživate u zelenilu parka Maksimir ili pak ispijate kavu u kafiću kraj jezera Bundek, uživajte u pogledu, atmosferi, doživljaju svih osjetila.

Na ovaj ćete način dobiti pravi dojam ovog grada, koji je zelen i ujedinjen s prirodom, no ujedno je i grad jakih modernih tendencija.

Dragi sugrađani i dragi posjetitelji,

zbog posljedica olujnog nevremena koje je u više navrata pogodilo naš grad, apeliramo da, zbog vlastite sigurnosti, izbjegavate posjete gradskim parkovima i rekreativno-sportskim objektima na Jarunu, Bundeku, Šalati, Sopotu, Hipodromu i Parku prirode Medvednica zbog mogućnosti daljnjeg lomljenja grana oštećenih stabala.

Također, iz nadležih službi, građane i posjetitelje mole da obrate veću pozornost na situaciju oko sebe i kamo se kreću, odnosno gdje parkiraju vozila, s obzirom na oštećenja stabala i zgrada budući da još uvijek postoji mogućnost odlamanja grana sa stabala ili otpadanja dijelova krovišta ili žbuke sa zgrada i drugih objekata.

Explore the green side of Zagreb

Kada skinemo zakulisne maske Zagreba grada, ostaje njegovo zeleno lice. Ono je tu oduvijek, neuništivo unatoč ispiranju vremenom i novim generacijama. Tu je za Zagrepčane - liječi, smiruje, daje novu perspektivu. Njegove žile kucavice protežu se šumovitim gradskim oazama, parkom prirode i zagrebačkim vodenim površinama. Planine, jezera, rijeke i zelena kraljica - Medvednica, pozivaju na aktivan stil života. Usred urbanog ritma grada, oni su njegova pluća. Zagreb i priroda žive u divnoj simbiozi.

Proljeće u Zagrebu – život na otvorenom

Šarene boje, miris cvijeća, prvi pupoljci i nježne zrake sunca – kad proljeće stigne u Zagreb, svi pohrle na ulice i uživaju u ovom harmoničnom godišnjem dobu. Iako je to grad koji čitave godine živi na otvorenom, proljeće je uistinu poseban doživljaj.

04.04.2023

Medvednica – simbol grada

Kada Zagrepčani požele bijeg iz gradske svakodnevice, ne trebaju otići daleko. Zagreb je naslonjen na Medvednicu, goru smještenu sjeverno od grada.

03.08.2022

Novo ruho zagrebačke Save

Srebrnasta i pjenasta, tiho teče zagrebačka Sava. Kolijevka Zagreba, njegovo vrelo života, mjesto za ribolov, izvor plodnih oranica, centar zabave i druženja.

03.08.2022

Uživanje u dobrom društvu

Ako Zagrepčani znaju jedno, onda je to uživati u dobrom društvu.

03.08.2022

Opuštanje u prirodi

Sva ova zelena utočišta usred grada, od jezera do parkova, dom su brojnim biljnim i životinjskim vrstama.

26.07.2022

Aktivan stil života

Priroda liječi, priroda smiruje, priroda daje novu perspektivu.

26.07.2022

Park prirode Medvednica

Danas Medvednica zaštitnički stoji iznad Zagreba te kao da podsjeća sve stanovnike na važnost prirode, kao da ih poziva da istraže njezine ljepote i puste da ih smiri i obujmi.

26.07.2022

Zagrebačke vodene površine – čarobna ogledala grada

Mnogi se posjetitelji često začude kad shvate koliku zapravo površinu Zagreba čini – voda. Izvor života na zemlji.

26.07.2022

Utočišta Medvednice

Planinarenje po Medvednici predstavlja omiljenu aktivnost brojnih Zagrepčana i Zagrepčanki, ali i smjelih avanturista iz svih krajeva Hrvatske i šire.

26.07.2022

Zelene gradske oaze

Zagrepčani su oduvijek voljeli prirodu, uživali u njezinim čarima, živjeli u skladu s njezinim načelima. Ne čudi stoga što su uklopili prirodu i u strukturu ovog grada, što su njegove ulice i trgovi isprepleteni s pravim zelenim oazama

26.07.2022
Sustainable Zagreb

Proizvodi domaćih OPG-ova ponovno na Bundeku od 15. do 17. rujna

Sajam "Zdravo je pravo" na kojem će sudjelovati više od 100 izlagača iz cijele Hrvatske po drugi puta na Zagrebačkom Bundeku organizira tvrtka ABC rent

28.08.2023

„Čitam dodirom“ – jedinstveni zagrebački suveniri koji podižu senzibilitet prema slijepim i slabovidnim osobama

Ustanova URIHO za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom jedan je od glavnih oslonaca onih koji svakodnevno žive s oštećenjem ili gubitkom fizičkih, odnosno psihičkih funkcija i sposobnosti.

09.02.2023

Zero waste – pokret za bolju budućnost Zemlje

Uzmi, proizvedi, baci. Bilo da se radi o hrani, odjeći, obući, kozmetici, kućanskim potrepštinama ili elektroničkim uređajima, na dnevnoj bazi gomilamo otpad koji guši naš planet.

08.08.2022

Zagreb je drugi najzeleniji grad u Europi!

Ponekad ni sami nismo svjesni kolika je zapravo važnost zelenih površina u urbanim područjima.

08.08.2022

FREEWA

Hrvatski projekt očuvanja izvora pitke vode, koji želi dokazati da inicijativa iz male Hrvatske može promijeniti svijet.

08.08.2022

Inovacijski centri

Grad koji potiče poduzetništvo te daje podršku poduzetnicima kako bi svoje poslovne ideje pretvorili u konkurentne proizvode – to je Zagreb.

08.08.2022

Gradski internet

Građani Zagreba uživaju u besplatnom pristupu bežičnom internetu u javnim prostorima.

08.08.2022

Pristupačna destinacija

Osobe s invaliditetom najveća su manjinska skupina turista na svijetu.

08.08.2022

Održiva arhitektura

Održivi način života, ekologija i priroda pronašli su svoje mjesto u raznim elementima naših života: od hrane koju jedemo, proizvoda koje kupujemo do naših svakodnevnih navika i misli.

08.08.2022

Mobilne aplikacije i web stranice

Živimo u neprestanom pokretu i tražimo informacije online kad sjedimo u tramvaju, kad jedemo ručak ili čekamo prijatelja da nam se pridruži na kavi.

08.08.2022

Jedinstveno, raznoliko i ukusno

Zagreb je od davnina bio neraskidivo vezan s brežuljcima i ravnicama koje ga okružuju.

08.08.2022

Zeleni prijevoz

Možda jedan od najvažnijih simbola održivosti su nove metode prijevoza.

08.08.2022

Tehnologija

Glavni je grad Hrvatske ujedno i njezino tehnološko središte – u njemu se nalazi čak 80% domaće IT industrije.

08.08.2022

Ulična umjetnost

Umjetnost nije više zatvorena u institucijama. Umjetnost izlazi na ulice i postaje svima vidljiva, svima dostupna.

08.08.2022
DONOSIMO VAM JOŠ ZANIMLJIVIH PRIČA. OSTANITE S NAMA!
#Lovezagreb
OTKRIJTE ZELENE OAZE ZAGREBAČKE OKOLICE
#Zagreb #VisitZagreb #GreenBuzZg