language

Upišite traženi pojam

43. Večeri na Griču: Pozivnica za ljubitelje vrhunske klasične glazbe

Zvuci klasične glazbe Večeri na Griču već su više od četiri desetljeća jedan od zaštitnih znakova zagrebačkog ljeta. Taj se niz vrhunskih koncerata nastavlja i ove godine.

Večeri na Griču – jedan od vodećih europskih festivala komorne glazbe – ove se godine održavaju od 29. lipnja do 22. srpnja i to 43. put.

Uz tradicionalnu pozornicu, prekrasni prostor gornjogradske Galerije Klovićevi dvori, ove će se godine koncerti održavati i na dvije nove lokacije – u crkvi sv. Marka i u Glazbenom paviljonu na Zrinjevcu.

Posjetitelje očekuje sedam vrhunskih glazbenih večeri na kojima nastupaju ugledni domaći i inozemni izvođači ozbiljne glazbe. Prvi će se koncert održati 29. lipnja na Zrinjevcu gdje će nastupati ženski zbor iz SAD-a Orange County Women's Chorus.

Ansambl Ballot Quintet imat će 11. srpnja u gornjogradskoj crkvi sv. Marka koncert u povodu 200. godišnjice rođenja austrijskog skladatelja Antona Brucknera. Dan kasnije u atriju Galerije Klovićevi dvori muzicirat će Metropolis Piano Quartet iz Poljske. U istom prostoru 13. srpnja mladi gitarist Zlatko Josip Grgić izvodit će španjolsku glazbu.
U povodu 150. godišnjice rođenja književnice Ivane Brlić Mažuranić 14. srpnja u atriju Klovićevih dvora ansambl Euterpa izvest će operu Regoč. Poznati vokalni ansambl iz Londona Apollo5 predstavit će se Zagrepčanima i gostima na koncertu 18. srpnja u crkvi sv. Marka.

Završnica 43. Večeri na Griču bit će 22. srpnja kada nastupaju poznate hrvatske glazbenice – violončelistica Monika Leskovar i pijanistica Martina Filjak.

15.05.2024.