language

Upišite traženi pojam

Plesne večeri na Zrinjevcu: Plešete li?

Ako uživate u plesu ili pak želite ovladati novim plesnim tehnikama, zakazujemo vam susret s profesionalnim plesačima u najljepšem zagrebačkom parku…

Plesne večeri na Zrinjevcu prilika su da petkom i subotom navečer plešete na otvorenom prostoru povijesnog parka u samom središtu grada. Deset ljetnih večeri tijekom vikenda od 26. srpnja do 24. kolovoza u parku vas očekuje profesionalni par učitelja Plesnog centra Zagreb koji će voditi plesnu radionicu. Uz njih će biti plesni asistenti kako bi animirali plesače te im pomagali u usvajanju plesa. Sve je to priprema za ples uz glazbu koju će izvoditi gostujući glazbeni sastav.

Svake će se večeri podučavati drugi društveni ples. Prošlogodišnje Plesne večeri na Zrinjevcu bile su odlično prihvaćene pa se s razlogom vjeruje da će i ove godine brojni Zagrepčani i gosti iskoristiti priliku za plesnu poduku profesionalnih plesača, užitak u plesu uz odličnu glazbu te ugodno provedene ljetne večeri.

Ugođaju će svakako pridonijeti ambijent parka Zrinjevac, najstarijeg donjogradskog perivoja koji je formiran 1892. godine, a spomenikom parkovne arhitekture proglašen je 1970. godine. Park Zrinjevac dio je niza parkova u samom središtu grada poznatih kao Lenucijeva ili Zelena potkova. Uz biste znamenitih hrvatskih ličnosti, platane i cvjetne lijehe, tu je i prekrasan meteorološki stup postavljen 1884. godine. U središtu parka Zrinjevac nalazi se glazbeni paviljon, podignut 1891. godine, koji će ovoga ljeta, s okolnim platoom, biti vaš najljepši plesni podij. 

Photo credit: Sportski plesni centar Zagreb 

14.06.2024.