language

Upišite traženi pojam

58. Međunarodna smotra folklora Zagreb: Bogatstvo etnografske baštine

Zagrebačkim će ulicama i ove godine u pet festivalskih dana prolaziti folklorna društva, oživjeti baština i tradicija te nas pjesmom i običajima vratiti u neka prošla vremena…

Međunarodna smotra folklora Zagreb, manifestacija koja je gotovo šest desetljeća prepoznatljivi dio zagrebačkih ljetnih događanja, ove se godine održava od 17. do 21. srpnja, i to već 58. put. Tom će se prilikom predstaviti rezultati projekta Erasmus+ programske suradnje Mreža UNESCO-vih kulturnih prostora isticanjem nacionalne teme „Šokadijo u srcu te nosim“ kojom će se prikazati osnovne odrednice šokačkog identiteta. Šokci su hrvatska etnička skupina naseljena u regijama Slavoniji, Srijemu, Baranji i Bačkoj u granicama Hrvatske te zemalja okruženja.

U pet festivalskih dana nastupit će folklorna društva i pojedinci koji će nas upoznati sa šokačkom tradicijom te različitošću hrvatske etnografske baštine, a predstavit će se i baština drugih naroda i kultura.

Folklorni nastupi održavat će se na pozornicama na Trgu bana Josipa Jelačića, u parku Zrinjevac te na drugim lokacijama u Zagrebu i okolici. Smotri folklora prethode i otvaranje tematskih izložbi kao i predavanja na više gradskih lokacija, a u parku Zrinjevac su za vrijeme trajanja te manifestacije predviđene i glazbene, edukativne i kreativne radionice.

Više na www.msf.hr 

14.06.2024.