language

Upišite traženi pojam

Trgovi

Želite li iskusiti život u Zagrebu onako kako to čine lokalci? Uputite se do najbližeg trga i zavirite u njihov svijet. Otkako je gradova trgovi su sastavni dio njihovih života, mjesta na kojima se ljudi okupljaju i koja su čula brojne intrigantne priče tijekom svoje povijesti, a neka od njih danas nose i spomenike tim pričama.

Osim spomenicima, gradski trgovi mogu se pohvaliti i brojnim kafićima te restoranima koji privlače velik broj stanovništva. Imajte na umu da Zagrepčani mogu provoditi sate ispijajući kavu uz zvukove uličnih svirača. 
Ukoliko pak preferirate kupovinu, iznenadit će vas raznolikost ponude: od sajma antikviteta na Britancu do klasičnih butika na Cvjetnom trgu, svakako ćete pronaći nešto za sebe.
Zagreb je znan i kao grad zelenih trgova zahvaljujući bujnom biljnom svijetu koji krasi mnoštvo njih. Stoga, ukoliko se umorite od šetnje zagrebačkim ulicama, potražite obližnji trg, zastanite i odmorite. Bit ćete okruženi cvijećem, divnom arhitekturom, veselim glasovima i velikim pričama u nastajanju.