language

Upišite traženi pojam

Dvorišta: Što se krije iza zatvorenih gornjogradskih vrata?

Kad se otvore vrata gornjogradskih dvorišta, pred vama se otkriva novi svijet i povijesne priče, uz odličnu urbanu zabavu…

I ovoga će se ljeta, od 12. do 23. srpnja, otvoriti vrata odabranih gornjogradskih dvorišta, što će označiti 10. godinu te uvijek odlično posjećene manifestacije.

Tijekom dvanaest ljetnih večeri posjetitelji imaju priliku zaviriti u inače zatvorena dvorišta nekih od najljepših zagrebačkih gornjogradskih palača te otkriti njihovu povijest i jedinstveni ambijent.

Dobroj će zabavi u tim tijekom godine nedostupnim prostorima u ljetnim večerima pridonijeti i odlična glazba, od jazza i klasike do popa, kao i ugostiteljska ponuda.

Manifestacija Dvorišta, čiji je moto „Svako ima svoju priču…“, osvojila je naklonost mnogih Zagrepčana i turista kojima se pruža prilika da upoznaju inače zatvorene i nedostupne gornjogradske prostore te uživaju u jedinstvenoj atmosferi i urbanoj zabavi.

Da je tako, svjedoče i dvije vrijedne nagrade koje su Dvorišta dobila za najkreativniji i najinovativniji projekt u hrvatskom turizmu.

14.06.2024.