language

Upišite traženi pojam

Koncertna dvorana Vatroslav Lisinski: U rujnu koncert Josea Carrerasa

Jose Carreras, jedan od najistaknutijih pjevača svoje generacije, u rujnu će održati koncert u Zagrebu.

Jose Carreras će 23. rujna u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski održati koncert u pratnji Zagrebačke filharmonije, a uz njega će nastupiti i sopranistica Martina Zadro, s kojom je i ranije surađivao.

Carreras je globalno poznat kao glazbenik izvanredne tehnike i dubokog izražavanja emocija te po interpretacijama uloga u operama Verdija i Puccinija. Iznimno popularan u cijelom svijetu, ostvario je 60 opernih uloga na pozornicama i u tonskim studijima.

Na zagrebačkom će koncertu izvesti neke od svojih najpoznatijih arija i pjesama.

Ukupno je prodao više od 85 milijuna nosača zvuka pa ga se ubraja među komercijalno najuspješnije operne pjevače svih vremena.

Jose Carreras je bio inicijator pokretanja glazbenog trija Tri tenora. Naime, u povodu otvaranja Svjetskog prvenstva u nogometu u Italiji 1990. godine zapjevao je s prijateljima Placidom Domingom i Lucianom Pavarottijem. Namjera je bila da održe samo jedan, prigodni koncert, ali uspjeh toga trija je bio velik i slavni su pjevači zajedno nastupali još 30 puta, a prodaja njihovih ploča i dalje drži rekord u žanru klasične glazbe.

Dirigent na rujanskom koncertu u Zagrebu je David Giménez, poznat po razumijevanju glasa kao i po odličnoj suradnji s Joseom Carrerasom. Stoga je posve sigurno da će taj glazbeni tandem sa Zagrebačkom filharmonijom i hrvatskom sopranisticom Martinom Zadro zagrebačkoj publici pružiti nezaboravni glazbeni doživljaj.

Ulaznice za koncert dostupne su na www.eventim.hr i www.ulaznice.hr.

14.06.2024.