language

Upišite traženi pojam

Arena Zagreb: Memorijalna utakmica u sjećanje na Dražena Petrovića

Zagrebačka košarkaška i sportska javnost u rujnu će se u povodu 60. obljetnice rođenja Dražena Petrovića memorijalnom utakmicom prisjetiti neprežaljenog košarkaškog virtuoza.

Iako s nama nije već 31 godinu, košarkaš Dražen Petrović trajno je upisan u hrvatsku i svjetsku košarkašku i sportsku povijest te je uzor generacijama mladih. Rođen je 22. listopada 1964. godine u srednjodalmatinskom gradu Šibeniku. Ususret 60. obljetnici njegova rođenja priprema se memorijalna utakmica kao sjećanje na igrača koji je tijekom karijere zajedno sa svojim suigračima ovjenčan mnogim medaljama na prestižnim međunarodnim natjecanjima.

Memorijalna će se utakmica održati 5. rujna u Areni Zagreb, a zajednički je organiziraju njegova obitelj, Vlada Republike Hrvatske, Hrvatski košarkaški savez i partneri.

Sve poštovatelje Dražena Petrovića, prvog hrvatskog igrača koji je zaigrao u NBA ligi, očekuje jedan od najvećih košarkaških spektakla u novijoj hrvatskoj povijesti koji će se, prvi put u Hrvatskoj, igrati na led podlozi. Utakmicu će igrati Hrvatska reprezentacija sa selekcijom Europe.

Košarkaškom velikanu počast će u zagrebačkoj Areni odati i aktualne NBA zvijezde, članovi Dream Teama, njegovi suigrači te brojne sportske legende. Bit će to jedinstvena prilika da se, Draženu u čast, u isto vrijeme i na istom mjestu okupe brojne sportske zvijezde koje do sada nismo imali prilike vidjeti zajedno jer pripadaju različitim generacijama. Uz memorijalnu utakmicu u Areni će biti pripremljeni i drugi sadržaji koji će posjetitelje podsjetiti na važne činjenice i datume iz Draženove karijere.

Inače, u središtu Zagreba je od 2008. godine otvoren Muzejsko-memorijalni centar Dražen Petrović čiji eksponati govore o životu i karijeri toga sportaša izuzetnih ljudskih i sportskih kvaliteta.

Mnogi mladi posjećuju i posljednje počivalište svojeg neprežaljenog idola na zagrebačkom groblju Mirogoj.

Ulaznice za Memorijalnu utakmicu u sjećanje na Dražena Petrovića potražite na eventim.hr.

14.06.2024.