language

Upišite traženi pojam

11. Ljeto u MSU: Atraktivan multimedijalni program

Ljeto u MSU i ove godine okuplja neke od najpoznatijih hrvatskih i regionalnih suvremenih umjetnika i izvođača te atraktivnim programima potvrđuje status multimedijalnog brenda u kulturi.

Do 12. srpnja 11. Ljeto u MSU multimedijalnim sadržajima privlači brojne ljubitelje suvremenog umjetničkog izričaja te ugošćuje najpopularnije umjetnike i izvođače u regiji. 

Svakog petka i subote u poslijepodnevnim i večernjim satima u Muzeju za suvremenu umjetnost (MSU) mogu se pogledati zanimljive izložbe, filmske projekcije, plesne izvedbe te poslušati koncerti najboljih rock i art bendova iz regije. Ovogodišnji je program, prema ocjeni mnogih, jedan od najboljih i najatraktivnijih u posljednjih nekoliko godina. On uključuje različite forme umjetnosti i pop kulture, čime ta manifestacija slijedi ideju potpunog umjetničkog doživljaja poznatog pod pojmom Gesamtkunstwerk.

Od početka održavanja Ljeta u MSU na repertoaru je bilo ukupno više od 170 programa, od čega 60 koncerata, 55 filmskih projekcija, 15 velikih izložbi, 30 performansa, 12 književnih tribina, kazališne predstave u sklopu Eurokaza, plesne izvedbe Antisezone itd... 

Muzej suvremene umjetnosti osnovan je 1954. godine i do danas je u svojim zbirkama prikupio više od 12.000 djela hrvatskih i inozemnih umjetnika. Od 2009. godine nalazi se u suvremenom prostoru u četvrti Novi Zagreb te je danas jedan od njezinih simbola. 

14.06.2024.