language

Upišite traženi pojam

34. Animafest: Najbolje od svjetske animirane produkcije

Ljubitelje animiranih filmova na Animafestu očekuje čak 350 filmskih naslova, od kojih više od trideset svjetskih premijera.

Svjetski festival animiranog filma – 34. Animafest Zagreb održat će se od 3. do 8. lipnja. Animafest je jedan od najuglednijih i drugi najstariji festival animacije na svijetu, a nastao je na tradiciji glasovite Zagrebačke škole animiranog filma. Animafest je ujedno jedini hrvatski A festival te je upisan na prestižan popis festivala čiji se pobjednici kandidiraju za nagradu Oscar za kratkometražni film.

Ove se godine očekuje više od 350 filmskih naslova u natjecateljskim, tematskim i retrospektivnim programima s više od 30 svjetskih premijera. Na Animafestu će sudjelovati oko 400 gostiju iz inozemstva koji će domaćoj publici i stranim posjetiteljima svih generacija predstaviti najbolje od svjetske animirane kratkometražne i dugometražne produkcije.

U sklopu Animafesta održat će se međunarodni simpozij o animaciji Animafest Scanner te bogati popratni stručni, edukativni i zabavni sadržaji.

Festival, u čijem će znaku Zagreb živjeti početkom lipnja, održavat će se u Studentskom centru, kinu Kinoteka, Muzeju suvremene umjetnosti, Kulturno informativnom centru KIC, na Ljetnoj pozornici Tuškanac te u galerijama Kranjčar i Šira.

 

13.03.2024.