language

Upišite traženi pojam

Festival svjetla Zagreb: Ljepota s porukom!

Festival svjetla slavi proljeće, u vaš život donosi krijesnice i meteorite, podsjeća vas na prekrasan cvijet šumske ciklame i poziva na osobite susrete i doživljaje te jasno poručuje: svijet u kojem živimo jedini je koji imamo!

Zagreb će od 20. do 24. ožujka živjeti u znaku Festivala svjetla Zagreb. Zagrepčani i gosti grada uživat će u čak 29 prekrasnih svjetlosnih instalacija kojima se slavi proljeće i novi život te poručuje koliko je važno čuvati prirodu, tradiciju i naš planet.

Festival svjetla Zagreb, koji organizira Turistička zajednica grada Zagreba zajedno s partnerima, održava se šestu godinu. Maštovitim instalacijama na lokacijama u središtu grada umjetnici iz Hrvatske, Njemačke, Španjolske i Slovačke privlače mnoge posjetitelje iz svih krajeva svijeta. Kreativan je to spoj umjetnosti, dizajna, spektakla i arhitekture koji oduševljava posjetitelje svih generacija. Na zagrebačkim ulicama i trgovima, u romantičnim parkovima kao i na drugim lokacijama svjetlom, umjetnošću i kreativnošću nastaju instalacije koje nadahnjuju, oduševljavaju estetikom, ali i šalju snažnu poruku o važnosti očuvanja prirode i njezinih simbola za generacije koje dolaze.

U suradnji s međunarodnom nevladinom organizacijom World Wildlife Fund (WWF), koja djeluje na očuvanju divljine i smanjenju ljudskog utjecaja na okoliš, ovogodišnji festival posebno je posvećen važnosti očuvanja biljnog i životinjskog svijeta. Glavni simbol ovogodišnjeg festivala je šumska ciklama, proljetnica koja je ugrožena klimatskim promjenama te nas podsjeća koliko je važna zaštita prirode i ljepota divljih vrsta koje treba sačuvati za buduće generacije.

Podršku isticanju nužnosti i očuvanja prirode Festival svjetla Zagreb pružit će uključivanjem u globalni događaj Sat za planet Zemlju.

Prekrasne vizualne instalacije, spoj inovativnog 3D mappinga s tradicijom i prepoznatljivim zagrebačkim lokacijama, u pet dana održavanja festivala mijenjaju izgled grada te nas svojim pričama uvode u svijet mašte, bajki i ljepote. No, oni nas i osvještavaju o ranjivosti prirode i civilizacije te vizualno i sadržajno pozivaju na pretvaranje kaosa u harmoniju. 

13.03.2024.