language

Upišite traženi pojam

Greencajt festival: Izgrađujmo zajedno održivu budućnost!

Ubrzane klimatske promjene traže aktivan i učinkovit odgovor, čijem će definiranju i konkretnim potezima pomoći Greencajt festival.

Put prema održivoj budućnosti glavna je tema i zadaća Greencajt festivala koji će se održati od 22. do 24. svibnja u Zagrebu na prostoru Zagrebačkog velesajma. Radi se o najvećem regionalnom događaju posvećenom održivosti. Skup se održava četvrti put, a okuplja vodeće stručnjake i entuzijaste opredijeljene za oblikovanje održive budućnosti.

Sudjelovanje na Greencajt festivalu potvrdili su istaknuti stručnjaci na području održivosti, ekologije i klimatskih promjena. Tako će u Zagrebu na Greencajt festivalu govoriti dr. Lučka Kajfež Bogataj, ugledna znanstvenica i dobitnica Nobelove nagrade za mir. Sudjelovanje je potvrdio Ben Fogle, priznati borac za očuvanje prirode i pasionirani avanturist poznat po strasti prema istraživanju divljine i promicanju očuvanja okoliša kroz svoje projekte, knjige i televizijske emisije. Na zagrebačkom će skupu također govoriti i Samah El Hage, stručnjakinja za upravljanje inovacijama, strateško planiranje i inženjerske strategije koja svojim praktičnim djelovanjem te objavljenim knjigama potiče znatiželju i razumijevanje tehnologije u svim aspektima ljudskoga života.

Uz brojne istaknute govornike, Greencajt festival isto tako okuplja subjekte iz privatnog i javnog sektora koji su posvećeni radu na održivim praksama u različitim industrijama te se bave izazovima zelenih tranzicija.

Ovaj inspirativni skup, uz sudjelovanje velikog broja uglednih domaćih i međunarodnih stručnjaka s područja održivosti, pozicionira Zagreb kao odgovornu i održivu destinaciju koja nudi nove ideje i pomaže u njihovom ostvarenju.

Na festivalu će se također dodijelitinacionalna nagrada za okoliš Green Prix i to u sedam kategorija – Greenlider, Zelena inovacija, Na mladima svijet ostaje, Misli globalno, djeluj lokalno, Utjecaj na zajednicu, Zeleni start up i Zelena kampanja.

Festival, na koji su pozvani svi koji žele saznati više otemama održivosti i u njima djelovati uspješnije, također će biti mjesto za ugodna druženja i zabavu.

Više o sadržaju Festivala i ulaznicama saznajte na www.greencajt.hr

13.03.2024.