language

Upišite traženi pojam

Zagreb Classic

Vrhunska klasika pod vedrim nebom

Zagreb Classic open air istinski je doživljaj za sve ljubitelje klasične glazbe. Vrhunski svjetski i hrvatski glazbenici krajem lipnja za Zagrepčane i njihove goste izvode najbolje od glazbene klasike i to na jedinstvenoj pozornici pod zvijezdama na jednom od najljepših zagrebačkih trgova, Trgu kralja Tomislava.

Djela hrvatskih i svjetskih skladatelja, za ljubitelje klasične glazbe i one koji će to upravo postati, sinergijom talenta umjetnika izvode glazbenici  potvrđeni na prestižnim svjetskim pozornicama. No, zagrebačka je ipak posebna. Zagreb Classic open air svi, iako svatko iz svoje perspektive, vole iz istog razloga: zbog pažljivo odabranog programa, prekrasnog ambijenta i one toliko važne kemije  glazbe, izvođača, publike i atmosfere grada.

Za razliku od uobičajenih glazbenih dvorana, za ovu priliku odjenut ćete sportsku ili casual odjeću te svoje mjesto na besplatnim koncertima pronaći na travnjaku, dijeleći s ostalima doživljaj vrhunske glazbe u doista posebnom ambijentu, s pogledom na zvjezdano nebo, prekrasne cvjetne lijehe i svjetla grada. Jer tu ste - u samom središtu grada, a opet, poneseni glazbom, tako daleko od njegove svakodnevice...

Zagreb Classic open air održava se od 2016. godine a među umjetnicima i ljubiteljima glazbe uživa kultni status kojeg potvrđuje i ovogodišnjim izdanjem.

Dobrodošli!

Program 2023

Zagreb Classic
Preuzmi program
U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta programi se otkazuju

O izvođačima

#Zagreb #VisitZagreb #ZagrebClassic