Zagreb Be There: Zagreb na njihov način

Svatko Zagreb doživljava na svoj način i gleda ga svojim očima, ima svoja omiljena mjesta, rituale ili jela. Građani grada to iskustvo stječu sami, a za goste to zagrebačko otkrivanje moguće je putem aplikacije Zagreb Be There.

Nova verzija aplikacije Zagreb Be There, koju Turistička zajednica grada Zagreba osmišljava u suradnji s agencijom Bruketa & Žinić & Gray, predstavlja zagrebačke lokacije viđene iskustvom i ritualima nekih od stanovnika ovoga grada. I dok su prijašnje verzije obuhvaćale tematske rute koje su vas vodile lokacijama povezanim nekim sadržajem, primjerice uličnom umjetnošću ili craft pivom, nova verzija nudi posve osobni pogled na grad. Naime, novi koncept predlaže obilazak mjesta omiljenih pojedinim osobama. Tako grad možete obići rutom Rebound Zagreb vođeni spisateljicom i glavnom urednicom jednog hrvatskog časopisa, upoznati ga obilazeći točke zanimljive onima koji su tek prekinuli intimnu vezu. Voditeljica i spikerica, ranoranilac po prirodi svojeg posla, sugerira Morning rutu, a popularni hrvatski chef osmislio je Michelin Guide Zagreb. Dvije su mlade jazz glazbenice osmislile Jazzy Zagreb, a kroz stare tvornice pretvorene u noćne klubove vodi vas DJ Rea…

No, uz taj Zagreb u svako doba, za Advent u Zagrebu pripremljena je i posebna ruta Uncreakable dreams koja će vas povesti u potragu za Orašarom po najpoznatijim adventskim lokacijama. Vi ćete tražiti Orašare, a oni će ujedno biti vaš vodič kroz hrvatsku baštinu predstavljajući je oslikanim odorama na svakoj pojedinoj lokaciji.

Rute su se, dakle, promijenile, ali ne i običaji: korisnici će i dalje imati priliku osvajati nagrade prijavljivanjem na lokacijama na ruti.

Objavljeno: 03.12.2019