Najbolja mobilna aplikacija u Hrvatskoj

Zagreb Be There, koju je sredinom prošle godine lansirala Turistička zajednica grada Zagreba, a osmislile agencije Bruketa&Žinić OM i Brlog, najbolja je mobilna aplikacija u Hrvatskoj 2014. godine.

Zagreb Be There proglašena je na Danima komunikacija u Rovinju najboljom mobilnom aplikacijom u Hrvatskoj u protekloj godini. Aplikaciju je sredinom prošle godine lansirala Turistička zajednica grada Zagreba, potom i osvježila novom turom Advent in Zagreb, a osmislile su je agencije Bruketa&Žinić OM i Brlog te na nacionalnom festivalu tržišnih komunikacija dobile nagradu MIXX za najbolju mobilnu aplikaciju. Organizatori Dana komunikacija su Hrvatsko udruženje za tržišno komuniciranje (HURA) i hrvatska podružnica Europskog udruženja digitalnog i interaktivnog marketinga (IAB).

Podsjećamo, mobilna aplikacija Zagreb Be There nudi pet mogućih ruta, od kojih svaka predstavlja Zagreb na ponešto drugačiji način. Tako je jedna od ruta „Svemirski Zagreb” na kojoj su mjesta prizemljenih planeta Sunčeva sustava iz umjetničke instalacije Ivana Kožarića i Davora Preisa. Ruta „Skrivena mjesta” otkriva posljednji gornjogradski bunar, napušteno groblje u Jurjevskoj ili oslikanu vodenu pumpu posvećenu Dinu Dvorniku iz serije „Pimp my Pump”. Na ruti „Indie Zagreb” nalaze se Muzej prekinutih veza, Muzej ulične umjetnosti ili spomen-ploča Tomislavu Gotovcu „Zagreb, volim te” u Ilici, a tu su još i rute „Osvježavajući i klasični Zagreb”

Aplikacija funkcionira na iPhone i Android sustavima mobilnih uređaja, a temelji se na takozvanom gamification principu koji pravila i načine interakcije iz videoigara preslikava u stvarni svijet. Turisti koji koriste Zagreb Be There trebaju se virtualno prijaviti na svakoj lokaciji do koje stignu, a kada dovrše rutu čekaju ih nagrade, poput popusta na ulaznice itd.

Aplikacija se može preuzeti s mikrostranice betherezagreb.com ili putem QR koda na lecima koji se mogu pronaći na svim važnijim turističkim punktovima u gradu.

Objavljeno: 05.05.2015