Medvedgrad: Otvoren atraktivan Centar za posjetitelje

Centar za posjetitelje Medvedgrad, smješten u obnovljenoj povijesnoj tvrđavi na planini Medvednici nadomak grada, još je jedna prilika da provedete zanimljiv dan u prirodi i na atraktivan način o njoj učite.

U Parku prirode Medvednica, koji se nalazi u dijelu planine Medvednice sjeverno od Zagreba, u novoobnovljenoj tvrđavi Medvedgrad otvoren je krajem listopada Centar za posjetitelje. Riječ je o atraktivnom sadržaju za sve generacije kojima se na zanimljiv i edukativan način približavaju povijesne i prirodne vrijednosti te lokacije.

Vrijednost cijelog projekta obnove i uređenja tvrđave Medvedgrad te Centra za posjetitelje Medvedgrad je 40 milijuna kuna. U Centru su potpuno obnovljeni Veliki i Mali palas u kojima se nalaze informacijski centar i suvenirnica uz atraktivne muzejske izložbe te prostor za održavanje raznih programa, radionica i događanja.

Centar također ima i posebne sadržaje za djecu s edukativnim programima te interaktivne dječje igračke koji omogućuju zabavno učenje o prirodnim i kulturnim vrijednostima Medvednice.

U sklopu projekta u Centar je ugrađena moderna informatička i multimedijalna oprema, a posjetitelji mogu vidjeti filmove i fotografije sa zemlje i iz zraka koji im približavaju Park prirode Medvednicu i njegove zanimljivosti.

Objavljeno: 11.11.2021