Green BUZZG: Živjeti zeleno i održivo, živjeti zagrebački

Kad posjetite Zagreb, iskoristite priliku da osjetite njegovo zeleno, održivo lice i doživite opuštajući ritam grada – ukratko, zagrebački stil življenja.

Upoznati Zagreb znači doživjeti ga i kroz lokalne priče, interakciju s prirodom, održiv i opušten način života jer tako ćete se približiti zagrebačkom stilu življenja. Zadaća je to cjelogodišnje kampanje Green BUZZG koja vas poziva da, u skladu s trendovima u putovanjima i vrijednostima koje Zagreb nudi, usporite i osjetite destinaciju.

„Posljednjih nekoliko godina, održivi i zeleni turizam u fokusu su našeg djelovanja, stoga smo kampanju u potpunosti plasirali na digitalne kanale i dodatno se posvetili zelenom Zagrebu. Kroz Green BUZZG komuniciramo Zagreb koji obiluje zelenim površinama te, usprkos urbanom i ubrzanom načinu života, nudi svojevrsni detoks u brojnim parkovima, šumama, jezerima, rijeci Savi te plućima našeg grada – Medvednici“, ističe Martina Bienenfeld, direktorica TZGZ-a, i nastavlja: „S obzirom na dva potresa i pandemiju s kojima se Zagreb suočio u posljednje dvije godine, izuzetno smo zadovoljni dosadašnjim turističkim rezultatima, koji su čak i premašili naša očekivanja.“

Da je Zagreb doista zeleni grad potvrđuju i egzaktni rezultati studije Europske agencije za okoliš (EEA) „Kome koristi priroda u gradovima“ prema kojoj je on sa 74 posto zelene infrastrukture u granicama grada po zelenim površinama drugi među glavnim gradovima u Europi. A to u velikoj mjeri povećava zadovoljstvo Zagrepčana kao i njihovih gostiju.

U prilog tome govori i nedavno istraživanje međunarodne tvrtke i platforme za analitiku putovanja Mabrian u kojem je Zagreb zauzeo prvo mjesto u Europi prema visokom stupnju ukupnog zadovoljstva posjetitelja turističkom destinacijom. Tom osjećaju ugodnog boravka u destinaciji svakako pridonosi još jedno međunarodno priznanje – posjetitelji restorana, naime, svrstali su Zagreb na drugo mjesto među glavnim gradovima u Europi u kojima ćete pojesti najbolji prijepodnevni međuobrok (brunch).

Kampanja Green BUZZG traje cijelu godinu, a sve informacije o zelenoj, održivoj i aktivnoj zagrebačkoj ponudi potražite na podstranici:  https://www.infozagreb.hr/green-buzzg.

Objavljeno: 09.09.2022