language

Upišite traženi pojam

ArhiBau 2021: Mjesto susreta i stručnih rasprava o graditeljstvu danas i sutra

ArhiBau, regionalni sajam i konferencija graditeljstva i održivog razvoja okupit će u Zagrebu stručnjake koji traže odgovore na mnoge izazove vremena u kojem živimo, ali i održive budućnosti.

Regionalni sajam i konferencija graditeljstva ArhiBau, koji se u zagrebačkoj sportskoj dvorani Arena održava od 7. do 9. listopada, okupit će velik broj profesionalaca u struci, ali i posjetitelja koji žele saznati više o načinima gradnje, trendovima i mnogim drugim temama. Na tom su važnom regionalnom događaju prisutni brojni hrvatski i inozemni proizvođači materijala i opreme u graditeljstvu, a posjetitelji će se upoznati i s novim tehnologijama i dodatnim uslugama.

ArhiBau, koji organizira Društvo arhitekata Zagreba, uz sajam priređuje i stručnu konferenciju na kojoj će sudjelovati više od 30 stručnih predavača iz Hrvatske i svijeta. Najavljene su brojne aktualne teme kao što su Novi europski Bauhaus, Nacionalni plan oporavka i otpornosti i Zeleni europski plan, a govorit će se i o trendovima u urbanizmu, aktualnim pitanjima obnove poslije potresa, obnovi kulturne baštine i naslijeđa. Također će stručnjaci govoriti o temama zagrebačke i hrvatske suvremene arhitekture, o povezanosti i interakciji arhitekture i turizma… U sklopu ArhiBaua priređuju se Dani zagrebačke arhitekture, bit će govora o hrvatskim proizvodima i uslugama u graditeljstvu, standardima građenja, o konceptu pametnih gradova, otoka i naselja, digitalizaciji, kružnom gospodarstvu i certificiranju održive gradnje i još mnogim temama.

Sajam je sva tri dana za posjetitelje otvoren od 10 do 20 sati.

05.10.2021.