language

Upišite traženi pojam

Jarun: U lipnju INmusic festival #16!

Šesnaesto izdanje INmusic festivala u Zagreb dovodi svjetski poznate glazbenike te atraktivnim programom privlači brojne ljubitelje suvremenog glazbenog izričaja.

INmusic festival #16, najveći open air festival u Hrvatskoj, privući će u Zagreb od 24. do 26. lipnja mnoge poklonike elektroničkih glazbenih ritmova iz Europe i drugih dijelova svijeta. Festival se tradicionalno održava u Sportsko-rekreacijskom centru Jarun.

Status jednog od najboljih europskih glazbenih festivala INmusic je zaslužio dugim popisom svjetski poznatih izvođača kao i odličnom organizacijom i atmosferom, što mu je priskrbilo i mnoge pohvale uglednih svjetskih medija.

Prvog dana održavanja ovogodišnjeg festivala najavljen je premijerni nastup švedskog post-punk benda The National, Viagra Boys. Slijedi američki punk-rock sastav The Gaslight Anthem. Nakon odličnog nastupa na prošlom izdanju, na INmusic festival se vraća cijenjeni britanski post-punk duo Sleaford Mods. Nastupe prvog dana zaključuje nova nada londonske post-punk scene Deadletter…

Program drugog dana INmusic festivala bit će u znaku premijernog nastupa Hoziera, jednog od najnagrađivanijih i najpopularnijih irskih glazbenika folk blues rock izričaja. Omiljeni škotski glazbenik, kantautor Paolo Nutini vraća se u Zagreb nakon gotovo cijelog desetljeća. Istoga dana na jarunskim su pozornicama najavljeni premijerni nastupi američkog indie rock benda Gossip, američkog alternativnog rock benda Dogstar te irske punk grupe Sprints.

Trećeg, posljednjeg dana ovogodišnjeg INmusic festival očekuje se prvi zagrebački nastup američkog sastava The Smashing Pumpkins iznimnog umjetničkog ugleda koji je rado viđen na najvećim glazbenim festivalima u svijetu. Impresivnom programu INmusic festivala # 16 pridružuje se legendarni norveški electro-pop duo Röyksopp. Također će koncerte održati britanski indie rockeri Bombay Bicycle Club, britansko-nigerijski oktet Ibibio Sound Machine te meksička konceptualna art četvorka Descartes a Kant.

Uz bogat i zanimljiv popratni program, INmusic festival nudi i kamp za posjetitelje koji je jedinstven u svijetu po tome što je smješten na dva jarunska otoka i spojen pontonskim mostom. Kamp se otvara u podne 21. lipnja te je sljedećih tjedan dana dom nekoliko tisuća festivalskih kampera iz cijelog svijeta.

Gostima je također na raspolaganju velik izbor gradskih hostela, hotela i privatnog smještaja, a boravak u Zagrebu prilika je i za upoznavanje grada i njegove bogate kulturno-povijesne, gastronomske i druge ponude.

Dodatne informacije o Festivalu kao i ulaznicama potražite na www.inmusicfestival.com.  

13.03.2024.