language

Upišite traženi pojam

Dani hrvatskog turizma - Aplikacija Zagreb Be There inovacija godine

Na Danima hrvatskog turizma, održanim sredinom listopada u Poreču, Turističkoj zajednici grada Zagreba dodijeljena je nagrada inovacije godine za mobilnu aplikaciju Zagreb Be There.

Za aplikaciju Zagreb Be There, koja je dobila već niz hrvatskih i međunarodnih priznanja, Turističkoj zajednici grada Zagreba je na Danima hrvatskog turizma sredinom listopada u Poreču dodijeljena nagrada inovacije godine. Tom vrlo popularnom aplikacijom, razvijenom u suradnji s agencijama Bruketa&Žinić OM i Brlog, turistima se nudi osam tematskih tura, na kojima se Zagreb predstavlja na ponešto drugačiji način. Na svakoj od tih ruta, osim klasičnih turističkih lokacija, korisnicima ove aplikacije se otkrivaju manje razvikana, a jednako zanimljiva mjesta u gradu. Tako je jedna od ruta „Svemirski Zagreb” na kojoj se obilaze lokacije s „prizemljenim planetima Sunčeva sustava”, što je ambijentalna instalacija umjetnika Ivana Kožarića i Davora Preisa. Ruta „Skrivena mjesta” otkriva posljednji gornjogradski bunar, napušteno groblje u Jurjevskoj ili oslikanu vodenu pumpu posvećenu Dinu Dvorniku iz serije „Pimp my Pump”. Na ruti „Indie Zagreb” nalaze se Muzej prekinutih veza, Muzej ulične umjetnosti ili spomen-ploča Tomislavu Gotovcu „Zagreb, volim te” u Ilici. Tu je još i ruta „Osvježavajući i klasični Zagreb”.

U prosincu prošle godine Turistička zajednica svoju je popularnu aplikaciju obogatila i adventskom turom, kojom možete obići najzanimljivije lokacije u središtu grada i uživati u predblagdanskom ozračju Zagreba. Na toj turi nalazi se niz atraktivnih događanja zbog kojih za advent u Zagreb i dolazi sve više turista, ali i još puno drugih zanimljivosti. Ta aplikacija omogućuje i snimanje videa duljine do šest sekundi te objavljivanje originalnih videoradova kreiranih na popularnoj aplikaciji Vine.

Na vama je da odaberete kojom ćete rutom krenuti u istraživanje grada.

Od kolovoza ove godine na raspolaganju su vam još dvije nove ture – „Arty Zagreb” i „New Zagreb”. Na ruti „Arty Zagreb” svoja omiljena mjesta u gradu otkrit će vam poznati hrvatski umjetnici, dok ćete na turi „New Zagreb” istražiti sve zanimljivosti grada preko Save, nezaobilazan Muzej suvremene umjetnosti, čuveni zagrebački buvljak Hrelić, jezero Bundek itd. Nakon što izaberete rutu, trebate se virtualno prijaviti na svakoj lokaciji do koje stignete, u čemu vam pomaže karta, a kada dovršite obilazak čekaju vas nagrade, poput popusta na ulaznice, osvajanja šalice za ispijanje toplih napitaka Zagreb Be There itd.

Aplikacija s osam mogućih ruta može se preuzeti s mikrostranice betherezagreb.com ili putem QR koda na lecima koji se nalaze na svim važnijim turističkim punktovima u gradu.

05.11.2015.