Zračni promet: Povratak zračnih prijevoznika

Popuštanje epidemioloških mjera i uspostava ljetnog reda letenja intenziviraju sezonski, ali i redovni zračni promet prema Zagrebu, a time i povećavaju broj gostiju.

U Zračnu luku Franjo Tuđman 1. svibnja je sletio zrakoplov finske zrakoplovne kompanije Finnaira, označivši tako prvi let u sklopu ljetnog reda letenja. Zagreb i Helsinki tako će zrakoplovima Finnaira biti povezani triput tjedno – utorkom, četvrtkom i nedjeljom. Očekuje se da će se uspostavom tih zračnih linija povećati broj gostiju koji će posjećivati glavne gradove dviju zemalja te pridonijeti međusobnoj turističkoj i poslovnoj suradnji.

Nakon dvogodišnje pauze uzrokovane pandemijom, u Zagreb se također vratio Air Transat na redovitim izravnim letovima Toronto – Zagreb, što je prvi prekooceanski let u redovnom redu letenja ove godine u Zagrebu. Povratak toga zračnog prijevoznika ocjenjuje se kao dobra prilika za povećanje turističkog prometa između dviju zemalja kao i otvaranje novih poslovnih mogućnosti.

Air Transat je bio prvi zrakoplovni prijevoznik koji je još 2016. godine uspostavio transatlantski most između Hrvatske i Kanade.

Zrakoplov Air Transata letjet će na liniji Toronto – Zagreb – Toronto jednom tjedno.

Objavljeno: 18.05.2022