ZeGeVege: Održivo i ukusno

Zagrebački središnji Trg bana Josipa Jelačića početkom rujna postaje mjesto susreta onih koji svojom proizvodnjom promiču održivost i onih kojima je njihovo korištenje stil života.

U samom središtu Zagreba, na Trgu bana Josipa Jelačića 6. i 7. rujna održava se 12. ZeGeVege izložba koja na stotinjak štandova okuplja proizvođače zdrave hrane, ekoloških i drugih održivih proizvoda, kozmetike koja nije testirana na životinjama kao i restorane s vegetarijanskom i veganskom ponudom.

U dva dana će, kako se očekuje prema dosadašnjoj praksi, izložbu obići više od 50 tisuća ekološki osviještenih posjetitelja koji će ondje moći kušati zdravu hranu, isprobati ekološke proizvode te steći nova iskustva koja će im pomoći u prakticiranju i promicanju održivosti. Izlošci će se tijekom dva dana održavanja 12. ZeGeVege sajma moći pogledati, kušati i kupiti od 8 sati ujutro do 21 sat u petak odnosno do 20 sati u subotu.

Inače, ZeGeVege je dio međunarodne manifestacije Veganmania koja se održava u Beču, Münchenu i u još 15 europskih gradova, pri čemu ih zagrebačko izdanje nadmašuje veličinom, brojem izlagača i posjetitelja.

Podsjetimo, održivim načinom življenja – koje ima sve više poklonika u svijetu – čuvamo okoliš i vlastito zdravlje, a dugoročno omogućavamo opstanak biljnih i životinjskih vrsta i bioraznolikost.

Objavljeno: 02.09.2019