Zagrebačkom velesajmu dodijeljena prestižna nagrada globalnog udruženja sajmova za izniman doprinos razvoju sajamske industrije

Zagrebački velesajam dobitnik je nagrade 2019. Exhibition World/UFI GED Award, koju mu je dodijelilo Međunarodno udruženje sajmova (UFI - Global Association of the Exhibition Industry) za izniman doprinos razvoju sajamske industrije. Nagrada je dodijeljena u kategoriji „Industry impact“ za organizaciju stručne međunarodne konferencije pod nazivom „Sajamska industrija – disruptor or disruptee“, održane na Zagrebačkom velesajmu u lipnju.

Stručni žiri Međunarodnog udruženja sajmova, u čijem su sastavu ključne osobe svjetske sajamske industrije, u svom obrazloženju nagrade ističe kako je međunarodna konferencija Zagrebačkog velesajma održana 05. lipnja 2019. ponudila uvid u važnost i razmjere utjecaja sajmova i evenata u novoj poslovnoj stvarnosti međupovezanih ekonomija, iskorištavanje potencijala sajamske industrije kao izvozne, investicijske i komunikacijske platforme u realnoj i virtualnoj areni. Uz to, konferenciju „Sajamska industrija – disruptor or disruptee“ opisali su kao savršenu platformu na kojoj su otkrivena i izmijenjena znanja, informacije i novi pogledi na transformaciju sajamske industrije u eri intenzivne digitalizacije.

U obrazloženju UFI-ja stoji i kako Zagrebački velesajam uživa svesrdnu potporu gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića, koji je u sklopu konferencije i javno podržao izgradnju novog sajamsko-kongresnog centra. Centar je prijeko potreban kako bi Zagrebački velesajam nastavio put razvoja, internacionalizacije poslovanja i profitabilnosti u uvjetima sajamske industrije u 21. stoljeću, a pri tome traži i nailazi na potporu i suradnju tijela Grada Zagreba i Republike Hrvatske.

 „Iznimno smo ponosni i zahvalni UFI-ju što je prepoznao naše napore u otkrivanju novih trendova u industriji na skupu kojim smo obilježili Međunarodni dan sajamske industrije i simbolično započeli proslavu 110. obljetnice rada Zagrebačkog velesajma. Ova nagrada je potvrda i priznanje za sva nastojanja Zagrebačkog velesajma i svih zaposlenika u razvijanju sajamske industrije, implementacije strategije internacionalizacije te osnaživanje uloge Društva u razvoju gospodarstva grada Zagreba i cijele Hrvatske.“, rekla je direktorica Zagrebačkog velesajma dr. sc. Dina Tomšić.

Objavljeno: 16.07.2019