Zagrebačka filharmonija: Na popisu nominiranih za Grammyja!

Zagrebačka filharmonija je kao izvođač orkestralnih dionica na albumu jedne od najvećih svjetskih zvijezda gospela CeCe Winans nominirana za prestižnu diskografsku nagradu Grammy.

Najveća diskografska nagrada Grammy ove bi godine mogla otići i u ruke Zagrebačke filharmonije. Oni su, naime, orkestralni izvođači na albumu jedne od najvećih svjetskih zvijezda gospela CeCe Winans koja je nositeljica nominacije u kategoriji „najbolji album u gospel žanru“.

Rezultat je to zajedničkog nastupa protekloga ljeta u zagrebačkoj Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski pod ravnanjem dirigenta Tima Akinsa kada je snimljen nosač zvuka naziva „Something’s Happening!“.

Inače, svjetski poznata umjetnica gospela CeCe Winans do sada je već dobila 12 Grammyja. Hoće li tom impozantnom popisu zajedno sa Zagrebačkom filharmonijom dodati i novi saznat će se na svečanoj 62. dodjeli 27. siječnja 2020. godine.

Nakon što je prije nekoliko tjedana s maestrom Dmitrijem Kitajenkom snimila treći album za njemačku diskografsku kuću OEMS, Zagrebačka filharmonija se sada našla i na popisu nominacija za Grammy te tako potvrdila status vrhunskih i u zemlji i svijetu cijenjenih glazbenih umjetnika.

Objavljeno: 03.12.2019