Zagreb TourFilm Festival: Najbolje od turističke filmske i audiovizualne produkcije

Zagreb TourFilm Festival prikazat će najbolje od turističkih filmova i audiovizualne produkcije iz svijeta, nagraditi najbolje, ali i pokazati trendove u turističkoj promidžbi.

Čak 106 filmova iz trideset zemalja svijeta konkurira na ovogodišnjem, 11. Zagreb TourFilm Festivalu koji se u Zagrebu održava od 12. do 15. listopada.

Kao i prethodnih deset godina, temeljni je cilj Zagreb TourFilm Festivala nagraditi filmsku i audiovizualnu produkciju koja promovira turizam i to razrađeno po kategorijama koje uključuju destinaciju, sve oblike i sadržaje turizma, vrste smještaja kao i ljude, kulturu i tradiciju.

U zahtjevnom procesu selekcije svaki film ocjenjuje najmanje 13 članova žirija, vodeći se pažljivo razrađenim kriterijima koji procjenjuju svjetonazorske i tehničke vrijednosti.

Tijekom trajanja festivala održat će se i okrugli stolovi i radionice na temu filmskog turizma i turističkog filma. Tako će se sudionike festivala i goste, među kojima se očekuje velik broj turističkih djelatnika, upoznati s aktualnim trendovima te načinom promocije turističkih vrijednosti putem filma i audiovizualne produkcije.

Svečana dodjela nagrada bit će 14. listopada u Hotelu Regent Esplanade Zagreb, a očekuje se prisustvo 120 gostiju iz cijelog svijeta.

Organizatori festivala su Balduči film i Turistička zajednica grada Zagreba, a pokrovitelji Ministarstvo turizma i sporta i predsjednik Republike Hrvatske.

Objavljeno: 09.09.2022