Zagreb pozdravlja Austriju

U sklopu obilježavanja Godine kulture 2017. Austrija – Hrvatska, u suradnji Turističke zajednice grada Zagreba, Grada Zagreba i Status grupe, od 8. do 11. lipnja, održat će se manifestacija Zagreb pozdravlja Austriju.

Tako će u parku Zrinjevac, Zagrepčane i njihove goste svakodnevno, od 10:00 do 23:00 sata, čekati mnoga zabavna iznenađenja vezana uz tradicionalne kulturne veze Zagreba i Austrije. Bit će tu škola plesanja valcera, škola osnova mačevanja, škola agramerskog govora, a za najmlađe će se održati i škola starih, zaboravljenih igara. Prisutne će zabavljati glazbenici i glumci, dok su večeri rezervirane za posebne atrakcije. Naime, u četvrtak će se održati večer poezije, u petak večer glazbe, a u subotu ćemo svi zajedno zaplesati valcer. U nedjelju program završava večernjom filmskom projekcijom. Posjetitelji će, također, moći kušati razne specijalitete i osvježiti se biranim napitcima, ali i malo predahnuti u podnožju „Alpi“, još jednoj od atrakcija ove manifestacije.

Podsjećamo, gosti iz Austrije nalaze se u samom vrhu zagrebačkih posjetitelja i u 2016. godini bilježe porast od 19% u dolascima i noćenjima. Mnogobrojna događanja tijekom 2017. godine, koja obilježavaju Godinu kulture Hrvatska – Austrija, predstavljaju hrvatskoj i austrijskoj publici vrijedna ostvarenja prošlih epoha i današnjeg stvaralaštva, a manifestacijom Zagreb pozdravlja Austriju TZGZ se simbolično priključuje ovom bilateralnom projektu.

Objavljeno: 01.06.2017