Zagreb ljeti, grad kao rijetko koji…

Sve je tu – ritam grada, nostalgični vremeplov, zanimljivi susreti, stol za dvoje, radost života i vrijeme koje se pamti. Ljeto u Zagrebu. #ZagrebSummerTour

Zagreb ljeti intenzivno živi, na ulicama i trgovima, umjetničkim scenama i klubovima. Uronite u gornjogradsku romantiku, upoznajte njegove povijesne junake pa se onda jedinstvenom zagrebačkom uspinjačom vratite.

Zastanite i popijte kavu u društvu Zagrepčana. Uživajte u predvečerje u njegovoj romantičnoj opuštenosti. I osjetite lude ritmove u zagrebačkim ljetnim večerima…

Grad, kao rijetko koji, isprepleten je prekrasnim parkovima. Oni vas vode na putovanje u prošlost. Utočište su u bijegu od vrućina. Oni su vaš predah između dva susreta.

Zagreb ima brojne muzeje i galerije. U njima čuva hrvatsku i svjetsku baštinu ali i bilježi najznačajnije trenutke vremena u kojem živimo. Zagrebački su umjetnici, generacije njih – od svjetski priznatih velikana do novovjekih umjetnika čije najbolje vrijeme tek dolazi - svojim djelima zagrebačke trgove i ulice pretvorili u galeriju na otvorenom. Tu su, pored vas i za vas…

Zagreb gostoljubivo otvara inače skrivena gornjogradska dvorišta. On im vraća život kakav je nekada bio i kakav se, samo za vas, ponovno otkriva.

Na gradskim se ulicama čuju nostalgične pjesme uličnih pjevača. Ili će vas u predvečerje na romantično putovanje ponijeti zvuci violine i klavira iz atrija koji ljeti  postaju prekrasne koncertne pozornice na otvorenom. 

Zagreb je i grad urbanih zvukova i ljetnih ritmova klubova, u samom središtu grada ili u nedalekim zelenim oazama… i uživat ćete ovdje u nadaleko poznatim open air festivalima i koncertima istaknutih domaćih i svjetskih glazbenika. Prisjetit ćete se kako je to gledati  filmove pod zvjezdanim nebom, doista zvjezdanim… Na zagrebačkim ulicama za vas se održavaju zanimljive umjetničke izložbe i festivali… I kad ulice kojima šećete izgledaju mirne a događanja predvidiva, vaš će dan iznenada nekim ljepšim bojama obojati ulični izvođači čije predstave nenajavljeno nastaju i nestaju, ostavljajući vam samo radost neočekivanih a toliko važnih susreta.

Bogati program Zagreb Summer Tour-a možete pronaći na: www.infozagreb.hr/zagreb-summer-tour

Objavljeno: 05.06.2019