Zagreb Classic 2019.: Vrhunski koncerti pod vedrim nebom

Odličan glazbeni program i prekrasan ambijent bili bi svaki za sebe dovoljni za užitak u programu Zagreb Classic, a oba u isto vrijeme privlačna su kombinacija zbog koje je travnjak jednog od najljepših gradskih trgova za svaku predstavu prepun oduševljene publike.

Ovogodišnji, četvrti festival Zagreb Classic, koji se održava na jednom od najljepših zagrebačkih prostora – Trgu kralja Tomislava, započinje 21. lipnja koncertom Zbora i orkestra Hrvatske radiotelevizije. Sljedećega dana slijedi koncert Tamburaškog orkestra HRT-a i sastava Los Caballeros, dok je nedjelja, 23. lipnja, rezervirana za nastup Jazz orkestra HRT-a i sastav Cubismo. U utorak 25. lipnja u povodu Dana državnosti koncert pod nazivom „Neka sjaji sunce svima“ priredit će Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske Lado. Dva dana kasnije nastupaju Zagrebačka filharmonija i glazbenik Tonči Huljić, a posljednje subote u srpnju, u povodu Dana Moskve u Zagrebu, nastupaju Moskovski kadeti.

Večer prvoga dana srpnja obilježit će nastup Simfonijskog puhačkog orkestra Hrvatske vojske, a dva dana kasnije Opera Hrvatskog narodnog kazališta izvodi program pod nazivom „Jučer, danas, sutra“. U nedjelju 7. srpnja Balet Hrvatskog narodnog kazališta izvodi balet „Apoksiomen“, a zadnjega dana Zagreb Classica 9. srpnja Kazalište Komedija izvodi predstavu „Broadway u Komediji – Inventura“.

Svi programi su besplatni te zbog pažljivo biranih sadržaja, ali i lijepog ambijenta i ugođaja izazivaju veliko zanimanje publike kojoj je poseban užitak praćenje vrhunskog glazbenog programa pod vedrim nebom sjedeći na travnjaku.

Objavljeno: 05.06.2019