language

Upišite traženi pojam

Zagreb Calling - Simply Red i John Newman na Šalati

Na stadionu Šalata 22. i 23. lipnja održat će se drugi Zagreb Calling, koji će ponovo biti u znaku svjetskih glazbenih zvijezda – prvi dan nastupit će jedan od najvećih bendova svih vremena, legendarni Simply Red, dok će drugi dan koncert održati svjetski popularan mladi britanski soul pjevač John Newman.

I drugi Zagreb Calling dovodi svjetske glazbene zvijezde. Na tom dvodnevnom open air festivalu, koji će se održati na stadionu Šalata 22. i 23. lipnja, kao headliner prvog dana nastupit će jedan od najvećih bendova svih vremena, legendarni Simply Red, dok publiku drugog dana očekuje nastup nove svjetske zvijezde, britanskog soul pjevača Johna Newmana.

Simply Red u Zagreb dolazi u sklopu velike svjetske turneje, na kojoj izvode svoje bezvremenske hitove i promoviraju posljednji studijski album „Big Love”. Grupa je prodala više od šezdeset milijuna albuma te svojom set listom prepunom klasičnih hitova, poput „Something Got Me Started”, „Stars”, „Holding Back The Years”, „If You Don't Know Me By Now”, „Say You Love Me”, „Money's To Tight To Mention”, „Fairground”, „Sunrise” kao i mnogim drugim pjesmama, ostavila veliki trag na svjetskoj glazbenoj sceni. Svoj posljednji koncert u Zagrebu Simply Red je održao prije trideset godina, tako da je najava o njihovom dolasku izazvala pravo oduševljenje među brojnim fanovima.

Prvi dan Zagreb Callinga nastupit će i jedna od najboljih hrvatskih pjevačica osebujna glasa Natali Dizdar, koja je u svojoj dvanaestogodišnjoj uspješnoj glazbenoj karijeri objavila dva studijska albuma. Uz nju je najavljen i nastup grupe Jinx, iza koje je šest studijskih albuma i s pravom se smatra jednim od najboljih hrvatskih pop bendova u posljednjih dvadeset godina. Nakon nastupa u Zagrebu, zajedno s britanskim Simply Redom, Natali Dizdar i Jinx održat će koncert 23. lipnja na Belgrade Callingu.

Drugi dan Zagreb Callinga bit će u znaku nastupa darovitog britanskog soul pjevača Johna Newmana. On će na prvom koncertu u Zagrebu predstaviti svoj novi album „Revolve”, objavljen koncem prošle godine. John Newman relativno je nova zvijezda na glazbenoj sceni, a svjetsku slavu postigao je debitantskim albumom „Tribute”, prodanim u platinastoj nakladi. Hitovima „Love Me Again”, „Losing Sleep”, „Out Of My Head” i „Cheating” osvojio je svjetske top-ljestvice, a i pjesmama s novog albuma, poput singla „Come And Get It”, obara rekorde slušanosti u svijetu.

Inače, John Newman sam piše, pjeva i producira svoju glazbu te režira vlastite spotove.

Ulaznice za prvi dan Zagreb Callinga već su puštene u prodaju po cijeni od 260 do 320 kuna, dok se cijena dnevnih ulaznica za drugi dan kreće od 170 do 270 kuna i one se mogu kupiti u Dirty Old Shopu, knjižari Rockmark, Aquarius CD Shopu kao i na www.eventim.hr

03.03.2016.