Utrka Snježna kraljica: Najbolji skijaši svijeta u Zagrebu!

Odmah poslije novogodišnjeg slavlja i još u blagdanskom ozračju, Zagreb i ove godine očekuje neke od najboljih skijaša svijeta, kojima je Snow Queen Trophy visoko na ljestvici omiljenih skijaških utrka FIS Svjetskog skupa.

Od 3. do 6. siječnja zagrebačko će Sljeme četrnaesti put ugostiti žensku, a jedanaesti put mušku utrku Snježna kraljica (Snow Queen Trophy) AUDI FIS Svjetskog kupa.

Očekuje se dolazak oko 200 najboljih slalomašica i slalomaša iz 25 zemalja, a s njima i više od 400 članova njihovih ekipa. Snježna kraljica započinje 3. siječnja navečer na klizalištu Ledeni park na Trgu kralja Tomislava javnim izvlačenjem startnih brojeva za žensku utrku, dok će se dan kasnije navečer izvlačiti redoslijed za mušku utrku. I samo je izvlačenje, s obzirom na blagdanski ugođaj u gradu, atrakcija za skijaše, goste, ali i Zagrepčane.

Utrka slalomašica održava se 4. siječnja, a muška utrka 5. siječnja na Sljemenu, poznatom i po odličnoj atmosferi te sportskom navijanju koje je skijašima uvijek dodatni poticaj.

Ugled sljemenskih utrka potvrđuje i to što su uvrštene u Club 5+ Ski Classics kojemu pripadaju najbolji tradicionalni organizatori utrka Svjetskog kupa.

Objavljeno: 02.01.2020