U Gliptoteci HAZU: Prvi R'n'B Weekend

Sve gurmane i poštovatelje dobre kapljice uskoro očekuje prvi R'n'B Weekend na kojem će se uz sudjelovanje vrsnih profesionalaca predstaviti najbolje s ugostiteljske i gastronomske scene.

U Gliptoteci Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti od 23. do 26. svibnja održat će se prvi R'n'B Weekend Zagreb (Restaurants & Bars Weekend). Festival je namijenjen svim ljubiteljima dobre hrane, pića i kave, a osmišljen je kao spoj konferencije, sajma i festivala kojim se potiče izvrsnost u ugostiteljstvu te proizvodnji hrane i pića.

Uz predavanja vrhunskih kulinarskih stručnjaka i poznatih chefova s Michelinovim zvijezdama te vrsnih barista, na prvom R'n'B Weekendu organizirat će se radionice, degustacije kao i svojevrsno svjetsko prvenstvo Barista League, a posjetitelje očekuje i pregršt zabave. Dolazak na festival najavio je i Saša Šestić, pobjednik Svjetskog prvenstva barista 2015. godine te voditelj projekta Origin koji okuplja zajednicu proizvođača zelene kave, kao i Scott Rao, vodeći konzultant u industriji kave i autor brojnih knjiga o pripremi i prženju kave.

Organizatori festivala su već dobro poznata lica – tvorci Weekend Media Festivala Tomo Ricov i Boris Kovaček, poznati hrvatski chef Mate Janković, gastro-novinar i konzultant Hrvoje Petrić, najnagrađivaniji hrvatski barmen i miksolog Marin Nekić, projekt Cogito Coffee, čija je kvaliteta prepoznata i u Dubaiju.

Prvi R'n'B Weekend Zagreb organizira se uz podršku Ministarstva turizma, Hrvatske turističke zajednice i Grada Zagreba, a ulaznice se mogu kupiti preko sustava Entrio.

 

Objavljeno: 03.05.2019