TZ grada Zagreba: Dvije nagrade filmu „Zagreb Loves You“

Kako zabilježiti emotivni trenutak grada i u nekoliko slika, riječi i kadrova teško vrijeme s kojim je suočen premostiti optimizmom njegovog jučer i sutra? Film „Zagreb Loves You“ to je uspio…

Promotivni film Turističke zajednice grada Zagreba „Zagreb Loves You“ osvojio je dvije vrijedne nagrade na festivalima turističkog filma – u Turskoj (International Tourism Film Festival) i u Srbiji (Međunarodni festival turističkog i ekološkog filma Silafest). Riječ je o posebnim nagradama stručnih žirija koji su prepoznali ovaj film jer, za razliku od uobičajenih turističkih promotivnih djela ove vrste, pokazuje cijeli spektar emocija što su ih grad i njegovi stanovnici proživjeli 22. ožujka, kada je – upravo u vrijeme prvog vala pandemije – Zagreb pogodio razoran potres.

„Film ‘Zagreb Loves You’ kreirali smo u suradnji s redateljicom Martinom Miličević u trenutku kada je naš grad bio pogođen s dvije nesreće odjednom – pandemijom i potresom. Stvorili smo netipičan film jer smo željeli zabilježiti emociju i snagu Zagreba i njegovih građana u razdoblju kada smo mislili da živimo scene iz nekog američkog filma katastrofe. Film je postao okosnica naše sveobuhvatne kampanje #ZagrebLovesYou koja je ostvarila više od pola milijuna impresija“, rekla je prilikom uručenja nagrade u Turskoj dr. sc. Martina Bienenfeld, direktorica Turističke zajednice grada Zagreba.

Nagrađeni film možete pogledati na poveznici Zagreb Loves You.

Objavljeno: 06.10.2020