Svjetsko prvenstvo u reliju: U Zagreb dolaze najbolji svjetski vozači

Zagreb i Hrvatska će u travnju biti domaćini Svjetskog prvenstva u reliju koji će ugostiti najbolje vozače svijeta pa brze vožnje, adrenalina i spektakla neće nedostajati.

Croatia Rally, koji je u listopadu prošle godine uvršten u kalendar Svjetskog prvenstva u reliju (WRC), održat će se od 22. do 25. travnja. Hrvatska će tako prvi put ugostiti najbolje reli vozače današnjice i postati 34. zemlja u povijesti koja će biti domaćin WRC-a.

Očekuje se oko 80 posada koje će se ovdje boriti za nove bodove i mjesto u svjetskom poretku. Brzinski ispiti će se voziti po lokalnim cestama na području Zagrebačke, Karlovačke i Krapinsko-zagorske županije, dok su start i cilj utrke u Zagrebu.

Hrvatska je za najbolje vozače relija treća od ukupno 12 postaja ove godine, a 22 brzinska ispita odvijat će se na više od 300 kilometara staza. Održavanje Svjetskog prvenstva u reliju, vrhunskog sportskog događaja koji donosi simbiozu visoke tehnologije i vještine vozača, za Hrvatsku je veliko priznanje i izazov te mogućnost da predstavi svoju bogatu turističku i gastronomsku ponudu.

Objavljeno: 07.04.2021