Snow Queen Trophy: Najbolji slalomaši ponovo u Zagrebu

Utrka Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa Snow Queen Trophy održat će se na Sljemenu na samom početku nove godine, a najbolji u slalomu za žene i muškarce bit će okrunjeni kao kralj i kraljica.

Utrka Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa održava se 4. i 5. siječnja na Sljemenu, najvišem vrhu planine Medvednice na koju se Zagreb naslanja. Prvog dana održat će se slalomska vožnja za žene, a drugoga za muškarce. Najuspješniji od njih bit će okrunjeni krunom pa će Zagreb, a i skijaški svijet, dobiti novog snježnog kralja i kraljicu, što je jedinstveno za zagrebačku skijašku utrku.

Na žalost, zbog epidemiološke situacije i ove će godine gledatelji izostati, a ne planira se ni javno izvlačenje startnih brojeva.

Inače, utrke Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa organiziraju se u Zagrebu od 2005. godine, kada je održana prva slalomska utrka za žene. Tri godine kasnije ženskoj se utrci pridružuje i muška.

Od samog početka do danas, Snow Queen Trophy je vrhu najgledanijih utrka Svjetskog kupa i jedina na kojoj se pobjedom, uz važne natjecateljske bodove, stječe kruna, a time i laskava kraljevska titula. Zahvaljujući odličnoj organizaciji i atmosferi 2013. godine zagrebačko je skijaško natjecanje uvršteno u Club 5 Ski Classic, uz bok najprestižnijih skijaških natjecanja duge tradicije.

U vrijeme održavanja Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa Zagreb živi u ritmu toga natjecanja te je odličan domaćin skijaškim ekipama kao i drugim posjetiteljima koji istodobno mogu uživati u prepoznatljivom zagrebačkom adventskom ugođaju.

Objavljeno: 15.12.2021