SFeraKon 2019.: Bogat program za ljubitelje znanstvene fantastike

Svi ljubitelji znanstvene fantastike će od 10. do 12. svibnja s posebnim razlogom izabrati Zagreb za svoje odredište. U to će se vrijeme, naime, održavati 41. Dani znanstvene fantastike koji će ugostiti mnoga zvučna imena toga žanra iz zemlje i inozemstva.

SFeraKon je najstarije i najveće okupljanje ljubitelja znanstvene fantastike, horora i srodnih žanrova u Hrvatskoj, ali i najveće u srednjoj i jugoistočnoj Europi te jedna od najvećih europskih SF konvencija.

Od mnogih zanimljivih sadržaja ovogodišnjeg SFeraKona izdvajamo obilježavanje 40 godina Aliena, najpoznatijeg filmskog čudovišta. Također su najavljena predavanja o lokacijama na kojima su se snimali Gospodar prstenova i Hobbit, predavanje o iskustvu statiranja u seriji Igra prijestolja u Dubrovniku te mnoge druge tematske rasprave i filmovi.

Počasni gosti ovogodišnjeg SFeraKona su spisateljica i autorica trilogije Rebel of the Sands Alwyn Hamilton, crtač stripova, ilustrator i pisac John Kovalic, cosplayer Captain Ghostly Cosplay (alter ego pod kojim se krije Mattian Story) te fizičar, profesor i političar Ivica Puljak.

Ove će godine na SFeraKonu gostovati Trash Film Festival iz Varaždina, regionalni lider trash kulture koji će gostima SFeraKona prikazati neke od najboljih filmova iz svoje arhive.

Također je najavljeno cosplay natjecanje na kojem će svoje znanje, maštu i kreativnost odmjeriti cosplayeri, ljudi čiji je hobi da nošenjem kostima predstavljaju likove iz stripova, filmova ili videoigara. Prvo je cosplay natjecanje na SFeraKonu održano 2009. godine.

SFeraKon – koji se održava na Fakultetu elektronike i računarstva – organizira Društvo za znanstvenu fantastiku SFera iz Zagreba, osnovano 1976. godine.

Objavljeno: 02.05.2019