Safe stay in Croatia: Nacionalna oznaka koja jamči zdravstvenu sigurnost

Tijekom putovanja i posjeta Zagrebu slijedite nacionalnu oznaku Safe stay in Croatia koja jamči da su vaši domaćini učinili sve za vašu zdravstvenu sigurnost i ugodan boravak.

U zagrebačkim smještajnim i ugostiteljskim objektima kao i cijelom lancu turističkih usluga poštuju se međunarodni i njima sukladni nacionalni epidemiološki standardi kojima je zajednički cilj zdravstvena sigurnost i ugodan boravak. Na to vas upozorava nacionalna oznaka sigurnosnih protokola u turizmu i ugostiteljstvu Safe stay in Croatia. Riječ je o projektu Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske koji se primjenjuje u cijeloj zemlji, a ima potporu vodećih strukovnih udruga i pojedinačnih nositelja turističke ponude.

Vidljivo istaknuta oznaka Safe stay in Croatia, kojom poštivanje predviđenih protokola dokazuje svakim danom sve veći broj zagrebačkih turističkih objekata, jamstvo je da su oni organizirani i posluju prema aktualnim preporukama Svjetskog vijeća za putovanja i turizam te Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Ona ujedno potvrđuje da su turistički djelatnici sigurnost i zdravlje gostiju stavili na prvo mjesto te im tako omogućili da na siguran način uživaju u turističkoj ponudi.

Propisanim protokolima ovog nacionalnog projekta, koji izaziva veliko zanimanje i odobravanje među poslovnim partnerima i gostima, obuhvaćeni su svi sudionici u stvaranju i realizaciji turističkog proizvoda – od ulaska u zemlju do prometa, usluga turističkih agencija, smještajnih i ugostiteljskih objekata te jednako tako onih u obalnim odredištima i u nautičkim lukama i marinama.

Nakon što im je zahtjev za dodjelu oznake Safe stay in Croatia odobren, turistički i drugi objekti iz Zagreba mogu oznaku preuzeti u fizičkom obliku u Centru za posjetitelje na Trgu bana Josipa Jelačića 11 ili u Turističkom uredu Turističke zajednice grada Zagreba te je koristiti u promidžbene svrhe.

Za promotivnu kampanju projekta Safe stay in Croatia zadužena je Hrvatska turistička zajednica kojoj je cilj da njome djeluje informativno, ali i edukativno, upoznavajući goste s protokolarnim i epidemiološkim mjerama koje zahtijevaju odgovornost turističkih djelatnika, a isto tako, dakako, podrazumijevaju individualnu odgovornost.

Popis objekata koji steknu pravo na oznaku Safe stay in Croatia, a koji će se neprekidno nadopunjavati, bit će moguće provjeriti na web stranicama www.safestayincroatia.hr. Na istom se mjestu također nalazi i niz drugih aktualnih informacija i savjeta, a gostima pruža mogućnost da iznose svoje dojmove, čime se izravno pomaže da svi u lancu neprekidno obogaćuju i unapređuju svoju uslugu u skladu s aktualnim međunarodnim zdravstvenim i turističkim protokolima.

Jedini uvjet za dobivanje besplatne oznake Safe stay in Croatia jest pridržavanje propisanih zdravstvenih protokola. Njihovo se poštivanje nadzire i neprekidno prilagođava kroz sustav Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske, strukovnih udruga u turizmu te od korisnika koji putem mrežnih stranica mogu ostavljati i svoje komentare i zapažanja.

Objavljeno: 07.04.2021