Rođen(a) u Zagrebu: Slikovnica kao putopis, dnevnik i fotoalbum

Šetnja Zagrebom djeci će biti zanimljivija i ugodnija uz slikovnice koje su njima prilagođen vodič, fotoalbum, ali i trajna uspomena.

Upoznavanje Zagreba i njegovih znamenitosti djeci će biti mnogo privlačnije i ugodnije uz putopisne slikovnice Rođena u Zagrebu i Rođen u Zagrebu.

U tim interaktivnim slikovnicama nalazi se sedam znamenitosti grada s idejama za roditelje i djecu te savjetima kako provesti dan na otvorenom, u prirodi, šetnji i igri. Slikovnice sadrže putopisne i povijesne informacije, rječnik za najmlađe, ali i mjesto za stavljanje fotografija s najljepših mjesta u gradu te mjesto za upisivanje dojmova.

Slikovnicama se potiče najmlađe da u pratnji odraslih obilaze atraktivne lokacije te tako na njima primjeren način istražuju grad i zavole ga. Dakako, na tom će im putovanju pomoći roditelji, bake i djedovi ili staratelji, ne samo čitajući im o pojedinim lokacijama i znamenitostima nego i fotografirajući ih. I tako uz putopisnu notu slikovnice postaju i svojevrstan dnevnik doživljaja te fotoalbum u kojem se kao trajna uspomena spremaju zapisi snimljeni na pojedinim posebnim lokacijama.

Svime time slikovnice Rođena u Zagrebu i Rođen u Zagrebu djeci pružaju uzbudljivo istraživanje grada, razvijaju ljubav prema njemu, ostaju trajno sjećanje na putovanje, a ta početnička iskustva ujedno su iznimno važni koraci u stvaranju budućih putnika i istraživača kulturnih i turističkih znamenitosti.

Objavljeno: 18.05.2022