Pokrenuta web stranica Hrvatska za Ukrajinu i ažurirana web stranica Enter Croatia, od sada dostupna i na ukrajinskom jeziku

Republika Hrvatska izražava punu solidarnost s ukrajinskim narodom te je spremna prihvatiti raseljene osobe u ovim posebno teškim vremenima.

Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) predstavilo je dvojezičnu internetsku stranicu koja će svakodnevno donositi podatke od značaja za raseljeno stanovništvo Ukrajine i informacije za hrvatske građane koji nude pomoć pred ratnim vihorom izbjeglim ljudima.

Ova stranica sadrži sve korisne informacije za prihvat i zbrinjavanje raseljenih osoba iz Ukrajine, ali i informacije za sve koji žele pomoći raseljenom stanovništvu Ukrajine.

Više informacija možete pronaći na sljedećem linku:
https://hrvatskazaukrajinu.gov.hr/ 

Enter Croatia website (https://entercroatia.mup.hr) je namijenjena olakšanju ulaska izbjeglica iz Ukrajine u Republiku Hrvatsku te pružanju svih potrebnih informacija o uvjetima ulaska i boravka u Republici Hrvatskoj.

Kako bi im se olakšao ulazak i boravak u Hrvatskoj, mogu ispuniti oglasni obrazac u nastavku.
https://entercroatia.mup.hr/Edit

Za uspješnu registraciju putem Enter Croatia nužno je unijeti podatke o svojoj putnoj ispravi (putovnica ili osobna iskaznica).

Bez obzira na nedostatak putne isprave, izbjeglicama iz Ukrajine bit će dozvoljen ulazak u Republiku Hrvatsku.

Više informacija možete pronaći na sljedećem linku: 
https://entercroatia.mup.hr/files/LetakUkrajina/Info_letak_UA_NCC.pdf

Objavljeno: 20.03.2022