Pop Up Drama Zagreb: Neočekivano kazališno iskustvo

Ne morate uvijek odlaziti u kazalište da biste pogledali predstavu. Umjetnički projekt Pop Up Drama zaslužan je da u Zagrebu kazališna predstava dolazi k vama.

Pop Up Drama je umjetnički projekt i urbana intervencija koja će od 10. do 15. rujna donjogradske lokacije Zagreba pretvoriti u kazališnu scenu te će ondje posjetitelji moći doživjeti jedinstveno kazališno iskustvo.

Naime, na pojedinim će lokacijama u središtu grada biti postavljene atraktivne kazališne scenografije sagrađene od recikliranih materijala i odbačenih predmeta. Tako nastaju mjesta za kratke kazališne izvedbe, ali i fotografiranje.

Tim privremenim kazališnim dekorima uprizoruju se scene iz antologijskih djela hrvatske dramske književnosti koja su tematski vezana uz Zagreb, a nakon izvedbe na lokaciji ostaju još 48 sati.

U rujnu posjetitelje očekuju pop-up uprizorenja drama Gospoda Glembajevi Miroslava Krleže i Slučaj maturanta Wagnera Marijana Matkovića te najzagrebačkijeg dječjeg romana Zvižduk s Bukovca Zvonimira Milčeca.

Ovaj atraktivni kulturno-turistički projekt, koji se realizira u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba, bit će zanimljiv domaćim i inozemnim posjetiteljima. Oni će tako na inovativan način saznati više o hrvatskoj kulturi, moći sami kreirati svoju dramu, fotografirati se na atraktivnim lokacijama te zapis o tome poslati putem društvenih mreža.

Objavljeno: 02.09.2019