Olimpijske igre u Tokiju: Zagreb slavi uspjehe olimpijaca

I ranije poznata kao uspješna sportska nacija, Hrvatska je na 32. Olimpijskim igrama u Tokiju s čak osam odličja zaslužila 26. mjesto u konačnom redoslijedu 93 države koje su osvojile medalje.

Na nedavno završenim Olimpijskim igrama u Tokiju sudjelovalo je 59 hrvatskih sportašica i sportaša, koji su postigli odlične rezultate.

Oni su se u Hrvatsku vratili s osam odličja. Tako su zlatne medalje dobili Matea Jelić u taekwondou, braća Martin i Valent Sinković u veslanju te Nikola Mektić i Mate Pavić u tenisu (parovi). Srebrna odličja dobili su Tonči Stipanović u jedrenju, Tin Srbić u gimnastici te Marin Čilić i Ivan Dodig u tenisu (parovi). Brončano odličje dobili su Damir Martin u veslanju i Toni Kanaet u taekwondou.

S ovogodišnjih će Olimpijskih igara kao događaj koji je zadnji put zabilježen prije 113 godina ostati zapamćeno da su u istoj disciplini – tenisu u parovima – na najvišim postoljima stajali sportaši iz jedne zemlje, Hrvatske.

Recimo i to da je ovo drugi najbolji rezultat hrvatskih sportaša na Olimpijskim igrama. Naime, 2016. godine u Rio de Janeiru u Hrvatsku je stiglo deset medalja, od kojih čak pet zlatnih.

Od najboljih sportaša dobitnika medalja čak četvorica su svoja odličja donijela u Zagreb – braća Martin i Valent Sinković, Tin Srbić i Nikola Mektić.

Turistička zajednica grada Zagreba iskreno čestita dobitnicima olimpijskih odličja!

Objavljeno: 18.08.2021