Odjeci WRC Croatia Rally: Vidimo se dogodine!

WRC Croatia Rally i u drugom je izdanju zaslužio mnoge pohvale vozača, njihovih timova i gledatelja koji su najavili: vidimo se i dogodine!

WRC Croatia Rally, koji je održan od 21. do 24. travnja, najveće je i najgledanije sportsko događanje u Hrvatskoj. I ovogodišnje je izdanje, čiji su početna točka i veliko finale bili u Zagrebu, zaslužilo brojne pohvale organizatorima i domaćinima te oproštaj riječima: Vidimo se i u 2023.! Najveće zvijezde relija današnjice, ukupno 63 posada iz 24 zemlje, uz veliku podršku fanova iz cijeloga svijeta, na WRC Croatia Rallyju 2022 odvozilo je više od 1600 kilometara na 20 brzinskih ispita čije su staze vodile kroz Zagrebačku, Karlovačku, Krapinsko-zagorsku, Primorsko-goransku i Varaždinsku županiju, dok su mehaničari najboljih svjetskih timova svoje vještine pokazali publici u Servisnom parku koji se nalazio u Zagrebu.

WRC Croatia Rally 2022 jedno je od top 20 najgledanijih sportskih događanja u svijetu, najveći sportski spektakl i među najatraktivnijim sportskim manifestacijama u Hrvatskoj te najveća reli utrka u hrvatskoj povijesti. U Zagrebu je tijekom njegovog održavanja boravilo oko 2000 sudionika natjecanja – vozača i pratećeg osoblja, a uz staze bilo je tijekom trajanja utrka ukupno više od 400.000 gledatelja. Događaj je uživo pratilo više od 200 novinara i snimateljskih ekipa. WRC Croatia Rally se iz Hrvatske uživo prenosio u više od 250 zemalja.

Uz adrenalin vezan uz taj sport i dramatičnu završnicu, u kojoj je pobijedio Finac Kalle Rovanpera, WRC Croatia Rally bio je i prilika da se gledatelji uvjere u ljepote Hrvatske pa je događaj imao i neprocjenjiv promidžbeni učinak.

Objavljeno: 18.05.2022