Odjeci Croatia Rallyja: Pohvale i nove prilike

Zagreb i njegova okolica pokazali su se kao odlični organizatori i domaćini Croatia Rallyja, što je potvrđeno i ponudom da se u Hrvatskoj održe natjecanja u kalendaru Svjetskog prvenstva u reliju barem još sljedeće dvije godine.

Slike Zagreba i njegove okolice kao domaćina trećeg natjecanja u kalendaru ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva u reliju potkraj su travnja obišle svijet te potvrdile sjajne organizatorske sposobnosti domaćina kao i atraktivnost lokacija. U 20 brzinskih ispita na 300 kilometara lokalnih cesta Karlovačke, Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije te Grada Zagreba svoje su vještine pokazali najbolji reli vozači današnjice. Snimke sportskog spektakla i Hrvatske obišle su 150 zemalja, a natjecanje je prenosilo više od 200 stranih novinara i snimatelja, što je najveći broj svjetskih medija koji su bili uživo prisutni na nekoj sportskoj manifestaciji u Hrvatskoj.

Iako je održan u izazovnoj godini u kojoj je pandemija postavila mnoge restrikcije, domaćini su uspjeli prirediti pravi reli spektakl koji su složno pohvalili vozači, timovi, novinari, ali i brojni ljubitelji automobilizma. Naime, održavanje relija na licu mjesta je – unatoč pozivima da utrku gledaju putem malih ekrana ili online – pratio velik broj gledatelja koji nisu željeli propustiti atraktivnu utrku. Uz natjecanje prepuno adrenalina, pažnju gledatelja iz cijeloga svijeta privukle su i slike lijepog krajolika, koje su ujedno i atraktivna turistička razglednica glavnoga grada, njegove okolice te kontinentalnog dijela zemlje.

No, brojke povezane uz manifestaciju iduće bi godine mogle biti još impresivnije, a doživljaj potpuniji, jer održavanje natjecanja s brojnim gledateljima domaćinima pruža mogućnost da se još bolje predstave posjetiteljima te im prirede zanimljive programe dostojne takvog svjetskog spektakla.

Objavljeno: 07.06.2021