Obrtnički advent: Mjesto gdje vlada poseban božićni duh

Rukama vrijednih obrtnika tradicija i božićni duh oživjeli su na novoj adventskoj lokaciji, u Obrtničkom prolazu.

Baš tako se nekada slavio Božić! – reći će posjetitelji nove zagrebačke adventske lokacije koja oživljava tradiciju, a one nešto starije vraća u dane djetinjstva. U prolazu Matice hrvatskih obrtnika ili, za Zagrepčane, Obrtničkom prolazu u strogom središtu grada pred vašim će očima oživjeti tradicijske igračke koje izrađuju i od zaborava čuvaju hrvatski obrtnici. I djecu i odrasle ovo mjesto vodi u svijet nekih davnih priča, ali ih i uči o nekadašnjem životu.

Oni koji su u potrazi za posebnim blagdanskim poklonima pronaći će ih u maštovitim suvenirima i drugim proizvodima koje izrađuju vrijedne ruke obrtnika. Posebnom ugođaju Obrtničkog adventa pridonose i božićne pjesme koje dječji zborovi izvode na galeriji toga prekrasnog i akustičnog prostora. Organizirane su i kreativne radionice na kojima djeca uče izrađivati krpene lutke kao i suvenire. Predstave „Tata Slikovnica“ kroz priču i pjesmu na zabavan način djeci prenose važne životne poruke.

Za mnoge će posebno dirljiv biti humanitarni karakter Obrtničkog adventa. Naime, u suradnji s Malim teatrom organizira se i posebna božićna predstava za štićenike Dječjeg doma. Ukratko, na Obrtničkom adventu vlada poseban, doista poseban i pomalo nostalgičan božićni duh…

Objavljeno: 15.12.2021