Obljetnički koncert: Lado Electro u Tvornici kulture

Dvadeset godina projekta Lado Electro, jedinstvenog spoja suvremene i tradicionalne glazbe, obilježit će se potkraj ožujka slavljeničkim koncertom.

Lado Electro, projekt koji na inventivan način povezuje suvremenu i tradicionalnu glazbu, proslavit će 26. ožujka na koncertu u Tvornici kulture 20 godina djelovanja. Zbog povezivanja različitih stilova privlačan svim generacijama, Lado Electro izrastao je na tradiciji ansambla narodnih pjesama i plesova Lado koji djeluje već 73 godine te svojim izvedbama oduševljava publiku u Hrvatskoj i svijetu. 

Naime, Lado Electro su osnovali dugogodišnji član ansambla Boris Harfman te Hrvoje Crnić poznatiji kao DJ Boxer. Godinu dana nakon osnivanja, Lado Electro je izdao prvi album, nazvan vlastitim imenom, koji se ubrzo našao na samom vrhu ljestvice najboljih hrvatskih albuma. Drugi nosač zvuka pod nazivom 2.0 Memorabilium izdan je 2018. godine, a na njemu se nalazi dio pjesama ansambla Lado, dok su na drugom tradicijski napjevi koji nisu na repertoaru Lada, ali su izvedeni u njihovoj maniri.

Obljetničkom koncertu, za koji se karte mogu kupiti u sustavu Entrio, početkom ožujka prethodio je nastup Lado Electro na EXPO 2020. u Dubaiju.

Objavljeno: 09.03.2022