Noć kazališta: Otvorena vrata kazališnih pozornica

Treće subote u studenome vrata mnogih kazališta otvorena su tijekom cijelog dana za sve ljubitelje predstava i one kojima će Noć kazališta biti poticaj da to postanu.

Noć kazališta manifestacija je zahvaljujući kojoj će 19. studenoga mnoga kazališta, centri za kulturu i nezavisne izvedbene družine hrvatskoj publici ponuditi bogat program u širokom rasponu od kazališnih predstava do interdisciplinarnih performansa, izložbi, koncerata i instalacija. Zajednička je želja da cjelodnevnim besplatnim programima nagrade postojeće gledatelje, ali i privuku nove, podsjećajući na društvenu ulogu i komunikacijsku snagu kazališnih i drugih srodnih institucija.

Od 2008. godine u Noć kazališta uključuje se sve više kazališta i izvedbenih scena, kako u Zagrebu, tako i u drugim dijelovima Hrvatske. Tako će građani Zagreba i njihovi gosti imati prilike da u jednom danu pobliže upoznaju institucionalnu, ali i alternativnu kazališnu scenu. Programi se održavaju od jutra do kasnih noćnih sati, a raznolikosti ponude svakako će pridonijeti i to da svaki organizator ima pravo i kreativnu slobodu odabrati program koji će pokazati tijekom Noći kazališta.

Objavljeno: 08.11.2022