Nacionalni projekt Safe stay in Croatia

Hrvatska je, kao i mnogobrojne turističke destinacije, trenutno suočena s izazovima uzrokovanim pandemijom koronavirusa. Kako bi se turisti osjećali sigurno i zaštićeno, cilj je educirati ih i upoznati s protokolima i mjerama koje se provode na svim razinama turističke djelatnosti, nudeći im pritom ugodan boravak u našoj zemlji. U tu svrhu na nacionalnoj razini je pokrenut projekt Safe stay in Croatia.

Cilj projekta Safe stay in Croatia je uvođenje posebne oznake sigurnosti u Republici Hrvatskoj, informiranje turističkog sustava o njenom postojanju, uvjetima i načinu stjecanja te, u konačnici, brendiranje Hrvatske kao sigurne destinacije.

Oznaka Safe stay in Croatia može se dodijeliti svim zainteresiranim dionicima u turizmu, ali i drugim dionicima u lancu putovanja kroz jednostavan postupak prijave isključivo putem mrežne stranice www.safestayincroatia.hr.

Za dodjeljivanje oznake mogu se prijaviti smještajni objekti, restorani, barovi, avioprijevoznici, zračne luke, kolodvori, rent-a-car agencije, turističke agencije, turistički vodiči, pružatelji usluga u poslovnom turizmu, kulturne atrakcije poput muzeja i galerija, parkovi prirode i nacionalni parkovi, pružatelji usluga u zdravstvenom turizmu kao i ostali navedeni u protokolima.

Nakon odobrenja zahtjeva korisnik dobiva oznaku u vektorskom obliku koju može koristiti u svim vrstama marketinškog alata prema vlastitim preferencijama uz obvezno poštivanje standarda samog logotipa. Ujedno, korisnik dobiva informaciju da oznaku može u fizičkom obliku preuzeti u nadležnoj turističkoj zajednici – Turističkoj zajednici grada Zagreba za područje grada Zagreba.

U Turističkoj zajednici grada Zagreba moguće je preuzeti oznaku u fizičkom obliku u Centru za posjetitelje na Trgu bana Jelačića 11, Zagreb, u radno vrijeme od ponedjeljka do petka od 9-20 sati te subotom, nedjeljom i blagdanima od 10-16 sati te u Turističkom uredu TZGZ-a, Kaptol 5, Zagreb, u radno vrijeme od 8-16 sati.

Postupak prijave za zaprimanje oznake sigurnosti Safe stay in Croatia moguć je isključivo putem mrežne stranice www.safestayincroatia.hr na sljedeći način:

  • Na početnoj stranici je potrebno kliknuti na gumb „Prijavi se“
  • Zatim će se otvoriti obrazac u kojem je potrebno popuniti sva ponuđena polja kako bi prijava bila valjana
  • Iz padajućeg izbornika je potrebno odabrati kategoriju i potkategoriju poslovanja, a u rubrici po nazivom „Ime pružatelja usluge“ potrebno je upisati ime subjekta/pravne osobe
  • Zatim u rubrici pod nazivom „Naziv objekta prijave“ potrebno je upisati ime pod kojim subjekt želi biti prikazan u tražilici, odnosno ime po kojem je subjekt prepoznatljiv u javnosti (ime hotela, restorana, kampa, atrakcije i dr.)
  • Po ispunjenju prethodno navedenog, a prije odabira gumba pod nazivom „Pošaljite svoju prijavu“ obvezno je potvrditi pristanak na nadzor provedbe svih protokola te da je subjekt upoznat sa svim elementima zaštite privatnosti osoba
  • Ukoliko je subjekt ispravno popunio sva polja, na ekranu će se ispisati poruka zahvale na sudjelovanju. Nakon toga, tim Safe stay in Croatia pregledat će prijavu i o uspješnosti prijave obavijestiti korisnika putem prijavljenog e-maila te će ga uvrstiti u popis nositelja nacionalne oznake sigurnosti Safe stay in Croatia. Ime objekta/pružatelja usluga bit će vidljivo na mrežnoj stranici.
Objavljeno: 01.03.2021