Meet Street Art(ist) - Upoznajte uličnu umjetnost

Ako samo prolazite gradom putem prema cilju i malo toga primjećujete, vrijeme je da se zaustavite i saznate nešto o uličnim umjetnicima, stilu i porukama koje vam žele poslati. Prva zagrebačka street art tura&radionica vodi vas u drugačiji svijet i pomaže vam da ga upoznate i razumijete njegove poruke.

Svaki grad ima više lica, od kojih je jedno i njegova ulična umjetnost. U njezinom upoznavanju vaš je vodič street art tura&radionica pod nazivom Meet Street Art(ist) koju vode ulični umjetnici i kreativci uključeni u street art scenu. Njihove ture – obje na engleskom jeziku – upoznaju vas s dinamičnom zagrebačkom street art scenom pa će to biti prilika da upoznate umjetnike i njihove radove – murale, grafite, ali i skulpture i instalacije koje gradu daju osobni pečat.

Za sada su u ponudi dvije ture i jedna street art radionica. Prva od njih s vodstvom vrhunskog street art vodiča održava se u užem i širem centru Zagreba gdje u 90 minuta upoznajete murale, grafite, sitne ali bitne naljepnice, ozbiljne i neozbiljne slogane i slično. Cijena ove ture je 100 kuna (15 eura).

Druga se tura održava na širem prostoru, u užem i širem središtu grada te u Novom Zagrebu, a sudionici će kombinirati pješačenje i vožnju na biciklu. Ta tura traje oko tri i pol sata, a uz obilazak znamenitosti ulične umjetnosti šireg područja upoznaje vas i sa street art tehnikama i s razvojem street art scene te „tajnama zanata” i kreiranja vlastitog grafita. Njezina cijena iznosi 230 kuna (30 eura).

Obje se ture mogu rezervirati na booking@meet-streetart.com.

Objavljeno: 02.09.2016