Međunarodna nagrada: Turističkoj zajednici grada Zagreba prvo mjesto za sport.infozagreb.hr

Turistička zajednica grada Zagreba osvojila je na međunarodnom festivalu u Njemačkoj prvo mjesto za internetske stranice posvećene sportu.

Na 10. međunarodnom festivalu WorldMediaFestivals | Tourism & Travel Media Awards u Njemačkoj, Turistička zajednica grada Zagreba osvojila je prvo mjesto za svoje internetske stranice posvećene sportu: sport.infozagreb.hr. 

Festival ocjenjuje i nagrađuje izvanredna medijska rješenja posvećena turizmu i putovanjima na međunarodnoj razini, a poseban je naglasak na učinkovitosti obraćanja pojedinoj ciljnoj skupini. Nagrade se dodjeljuju u kategorijama za filmsku, televizijsku, internetsku i tiskanu produkciju. Internetske, mikro i mobilne stranice ulaze isključivo u konkurenciju za nagradu Intermedia – globe Silver.

Na ovogodišnjem festivalu je sudjelovalo 198 sudionika iz 18 zemalja pa je konkurencija bila izuzetno jaka. 

„Svaka od nagrada poseban je poticaj našem radu i sretni smo kada ih međunarodna struka, ali i publika prepoznaju. Zagreb se u više navrata pokazao i dokazao kao vrhunski domaćin brojnim domaćim i međunarodnim sportskim natjecanjima, uključujući i razna svjetska prvenstva te svjetske kupove. Isto tako, naš grad nudi sjajne prostore na otvorenom i u zatvorenom za profesionalno, amatersko i rekreativno bavljenje sportom, kao i za sportske pripreme stranih i domaćih natjecatelja. S obzirom na sve veću važnost našega grada kao suvremenog sportskog središta te potrebu daljnjeg pozicioniranja Zagreba u segmentu sportskog turizma, stranice obuhvaćaju pregled aktualnih sportskih događanja, popis sportskih i rekreacijskih objekata i dvorana, prijedlog aktivnosti te povijesni osvrt na bogatu zagrebačku i hrvatsku sportsku povijest“, rekla je u povodu dodjele nagrade dr. sc. Martina Bienenfeld, direktorica Turističke zajednice grada Zagreba. 

Turistička zajednica grada Zagreba je sportske stranice objavila prošle godine za vrijeme održavanja Olimpijskih igara, a dostupne su na šest jezika – engleskom, francuskom, njemačkom, španjolskom, talijanskom i hrvatskom.

Uz internetske stranice, za promociju Zagreba kao idealne sportske destinacije izrađen je i prigodan film dostupan na web stranicama: https://sport.infozagreb.hr/, kao i na službenom YouTube kanalu https://www.youtube.com/user/ZAGREBTOURIST.

Objavljeno: 15.07.2022