Kongresne i sajamske aktivnosti: Skupovi o zdravom življenju i održivoj proizvodnji hrane

Nikad aktualnija pitanja zdrave hrane i održivog načina njezine proizvodnje teme su o kojima će se, uz prigodne izložbe, raspravljati na specijaliziranim sajmovima te na stručnim skupovima.

Sajmovi hrane i zdravog življenja, središnje nacionalno događanje na temu hrane, zdravog življenja te povratka prirodi i zdravim stilovima života, održat će se na Zagrebačkom velesajmu od 1. do 4. prosinca. Sajam će okupiti brojne domaće i strane proizvođače zdrave hrane, dodataka prehrani, biljnih pripravaka i proizvoda te čajeva, meda i mednih preparata, proizvoda od industrijske konoplje itd. Ovaj će sajam nizom predavanja, radionica, seminara kao i individualnim kontaktima odgovoriti na mnoga pitanja zdravog načina života. Tijekom trajanja sajma održat će se i 14. međunarodni kongres „Znanstveni dokazi u nekonvencionalnoj medicini“ na kojem će sudjelovati znanstvenici i stručnjaci iz cijelog svijeta

Od 1. do 4. prosinca na Zagrebačkom se velesajmu također održava i međunarodni sajam poljoprivrede, poljoopreme i mehanizacije CroAgro, kojem je zadaća okupiti i prezentirati visokotehnološke proizvode i usluge u sektoru poljoprivrede i prehrambene industrije, uz B2B susrete i razmjenu iskustava i znanja.

Zagreb je od 30. studenoga do 2. prosinca domaćin i jubilarnog 10. kongresa prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista, na kojem će se raspravljati u sekcijama za inovativnost, održivost, sigurnost, nutricionizam itd. Paralelno s tim skupom održat će se satelitski simpozij „Biotehnologija u Hrvatskoj – Vera Johanides“ te više radionica i okruglih stolova.

Objavljeno: 08.11.2022