Koncertna scena: Pixies u kolovozu ponovo u Zagrebu!

Pixies, američki pioniri indie rocka, krajem kolovoza ponovo će nastupiti u Zagrebu te svoje poklonike oduševiti izvođenjem pjesmama s najnovijeg albuma promoviranog prošle godine.

Šest godina nakon što su u Zagrebu održali koncert zaključujući
deveto izdanje INmusic festivala, kultni američki sastav Pixies ponovno se vraća u grad koji ih je, po njihovom svojedobnom priznanju, osvojio. Koncert u organizaciji INmusic festivala održat će se 31. kolovoza u dvorištu Zagrebačkog velesajma. Bit će to prilika da američki pioniri indie rocka izvedu pjesme s najnovijeg, hvaljenog albuma Beneath the Eyrie“, ali i presjek uspješnica svoje impresivne karijere.

Dosadašnjih sedam albuma prodali su u milijunskim nakladama. Sastav je osnovan 1986. godine. Prvi su koncert u Zagrebu održali 1989. godine, na vrhuncu glazbene karijere, drugi je održan 2006. godine neposredno nakon ponovnog okupljanja benda, a posljednji je bio prije šest godina na zatvaranju INmusic Festivala.

Taj je američki sastav svojim hitovima – od kojih je među prvima bio i danas često izvođeni Here Comes You Man – osvojio Europu, a četvrti nastup u Zagrebu dokaz je uzajamne naklonosti glazbenika i zagrebačke publike. Stoga je sigurno da će Zagrepčani i gosti na samom kraju kolovoza uživati u još jednom glazbenom spektaklu kultnog američkog sastava Pixies.

Objavljeno: 02.01.2020